Lumea scoate Rusia de pe hartă

Lumea scoate Rusia de pe hartă

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Internaţional #Adevărul - prima victimă / 1 martie 2022

Harta globului se schimbă chiar sub ochii noşti. Nu a avut loc niciun cataclism natural, dar se petrece unul militar, moral, economic, politic. Cele mai multe state se pregătesc să scoată Rusia de pe hartă. Temporar. Toate măsurile din ultimele ore indică acest lucru - izolarea este una fără precedent, procesul fiind în plină desfăşurare. Spaţiul aerian al multor ţări este închis pentru avioanele ruseşti. Schimburile economice sunt paralizate, iar sistemul bancar se pregăteşte pentru o rejectare fără precedent. Rubla se prăbuşeşte, la fel şi încrederea în sistemul economic rusesc. Oligarhii pierd miliarde zilnic. Ziare, site-uri şi posturi TV ruseşti sunt interzise în diverse regiuni. Sportul arată o direcţie, care va fi urmată la toate nivelurile - numele ţării, steagul şi imnul Rusiei sunt interzise în tot mai multe competiţii internaţionale în diverse sporturi. În acelaşi timp, sunt federaţii care au anunţat că nu mai doresc confruntări sportive cu adversari din ţara condusă de Vladimir Putin. Sportivi admirabili se trezesc izolaţi fără să aibă nicio vină. Milioane de oameni de treabă sunt condamnaţi fără să fie judecaţi şi fără să fi făcut ceva greşit, fiind victimele unor reacţii la adresa unui regim care şi-a pierdut busola.

Sportul mondial se "spală pe mâini" de Rusia în aceste zile. Dacă unele voci au dreptul să îşi exprime revolta şi îngrijorarea, există numeroase persoane care nu ar trebui să spună nimic sau cel mult să îşi ceară scuze. Forurile mondiale de la judo, gimnastică, automobilism au luat deja primele măsuri legate de Rusia. Nici FIFA nu a întârziat să acţioneze, deşi credibilitatea acestui organism internaţional pe subiectul Rusia tinde spre zero, după ce a susţinut organizarea Cupei Mondiale din 2018 de către Rusia, în ciuda tuturor protestelor, rapoartelor, recomandărilor. FIFA a anunţat primele sale decizii împotriva Rusiei în contextul atacării Ucrainei de către ruşi. Astfel, forul mondial a hotărât următoarele: "Pe teritoriul Rusiei nu va avea loc nicio competiţie internaţională, iar meciurile «de acasă» se vor juca pe teren neutru şi fără spectatori. Federaţia care reprezintă Rusia va participa la orice competiţie cu numele «Football Union of Russia (RFU)», nu ca «Rusia».

La meciurile la care participă echipe din Rusia nu se va folosi drapelul Rusiei şi nu se va intona imnul Rusiei". FIFA a precizat că discută în continuare cu CIO, UEFA şi alte organizaţii sportive pentru stabilirea unor măsuri sau sancţiuni suplimentare, inclusiv o potenţială "excludere din competiţii", măsură care ar putea fi aplicată dacă situaţia nu se va îmbunătăţi rapid.

În ceea ce priveşte barajul pentru Cupa Mondială, FIFA a precizat că a luat notă de poziţiile exprimate în social media de federaţiile din Polonia, Cehia şi Suedia, care nu vor să joace împotriva Rusiei, şi a început un dialog cu federaţiile respective. "FIFA va rămâne în contact cu acestea pentru a încerca să găsească împreună cu federaţiile o soluţie potrivită şi acceptabilă", a adăugat forul. Forul s-a declarat solidar cu toţi cei afectaţi de ce se întâmplă în Ucraina şi a făcut un apel pentru pace şi dialog constructiv urgent. Federaţia franceză de fotbal, a cărei naţională este campioană mondială, "înclină spre o excludere a Rusiei de la CM 2022 din Qatar".

"Lumea sportului, cea a fotbalului în particular, nu poate rămâne neutră la ceea ce se întâmplă în plan internaţional. Nu mă voi opune unei excluderi a Rusiei de la Mondialul din Qatar, competiţie ce va avea loc la finele acestui an", a spus preşedintele Federaţiei franceze, Noel Le Graet. Polonia a anunţat că va refuza să joace împotriva Rusiei, în semifinala din play-off-ul barajului pentru calificarea la CM 2022 din Qatar, după cum a declarat preşedintele Federaţiei polone de fotbal (PZPN), Cezary Kulesza.

Acesta s-a declarat nemulţumit de deciziile FIFA cu privire la Rusia, el subliniind că naţionala Poloniei nu va juca împotriva echipei Rusiei, indiferent ce nume va purta aceasta. "Decizia FIFA este total inacceptabilă. Nu suntem interesaţi să participăm la acest joc al aparenţelor. Poziţia noastră rămâne aceeaşi: echipa naţională a Poloniei nu va juca împotriva Rusiei, indiferent care va fi numele echipei", a notat Kulesza. La rândul său, Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat într-un mesaj postat în social media, că echipele din Anglia nu vor juca niciun meci cu Rusia în viitorul apropiat, din solidaritate cu Ucraina: "Din solidaritate cu Ucraina şi pentru a condamna ferm atrocităţile comise de conducerea Rusiei, FA anunţă că nu vom juca împotriva Rusiei în niciun meci internaţional în viitorul aporpiat". Federaţia a adăugat că decizia vizează orice potenţial meci la nivel de seniori, la orice categorie de vârstă sau la fotbal paralimpic.

Pe de altă parte, sportivii ucraineni au cerut, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui CIO Thomas Bach şi preşedintelui Comitetului Internaţional Paralimpic Andrew Parsons, suspendarea comitetelor olimpice şi paralimpice din Rusia şi Belarus şi interdicţii pentru sportivii din cele două ţări: "Vă scriem astăzi în numele sportivilor ucraineni pentru a vă cere ca în calitate de conducători ai CIO şi IPC să suspendaţi imediat comitetele olimpice şi comitetele paralimpice din Rusia şi Belarus. Orice suspendare trebuie să includă şi interdicţii pentru toţi sportivii din sportul internaţional, inclusiv de la Jocurile Paralimpice de la Beijing.

Invadarea Ucrainei de către Rusia, susţinută de Belarus, reprezintă o încălcare clară a Cartei Olimpice şi Paralimpice, încălcare care trebuie să atragă sancţiuni dure". În mesaj se precizează că sportivii, familiile lor şi prietenii lor sunt în pericol mare din cauza atacului Rusiei şi Belarusului: "Facem apel la dumneavoastră să vă alăturaţi comunităţii internaţionale în ceea ce priveşte sancţionarea Rusiei şi Belarusului. (...) Lipsa unei acţiuni a CIO şi IPC va transmite un mesaj fiecărui sportiv şi lumii că aţi ales interesele Rusiei şi Belarusului în defavoarea intereselor sportivilor. Moştenirea dumneavoastră va fi definită de acţiunile dumneavoastră. Să nu aveţi îndoieli, sportivii din Ucraina sunt uniţi în ceea ce priveşte acest apel. A fost o provocare să vorbim cu toţi sportivii din Ucraina, pentru că ei caută să fie în siguranţă în adăposturi împotriva bombelor".

Cum situaţia este departe de se rezolva, este posibil ca Rusia să dispară, pentru o vreme, de pe hartă.

Ţara noastră a interzis un post TV şi mai multe site-uri care propagă ştiri false

Autorităţile române au închis sau urmează să închidă mai multe site-uri care propagă ştiri false în contextul crizei din Ucraina, iar postul de televiziune Russia Today nu va mai fi transmis în ţara noastră. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat o serie de măsuri luate de autorităţi pentru blocarea anumitor surse care propagă ştiri false în contextul crizei din Ucraina. El a anunţat că mai multe site-uri, printre care ru.mdsputniknews.com, md.sputniknews.com, ro.md.sputniknews.com, citestesitu.com, rtnews.ro, au fost închise sau urmează să fie închise în perioada următoare. De asemenea, el a precizat că în România nu va mai retransmis postul TV Russia Today: "Începând din această seară, potrivit datelor comunicate la nivelul Guvernului, ultimul operator care furnizează servicii tv în România va opri difuzarea Russia Today în România, începând din această seară niciun operator de difuzare a Russia Today din România nu va mai avea acest serviciu activ. La nivel european au fost anunţate deja măsuri de blocare a redifuzării conţinutului Russia Today şi Sputnik".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pe partea aceasta Putin a pierdut deja razboiul. Cu el in frunte Rusia nu mai poate colabora cu aproape nimeni din zona Occidentala.

    Pe Putin nu îl afectează asta acum nici nu îl oprește, chiar îl înverșunează toate sancțiunile astea și dezaprobarea pe care o arată aproape întreaga planeta.O sa invadeze Ucraina apoi Republica Moldova ( o sa dureze 2-3 ore războiul cu Moldova) terorizează întreaga lume cu rachete nucleare și apoi o sa vadă el ce o mai fi..

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb