Luminiţa Ordobescu: Ziua Diplomaţiei Române reprezintă un prilej de celebrare a eforturilor de echipă

A.F.
Politică / 1 septembrie

Luminiţa Ordobescu: Ziua Diplomaţiei Române reprezintă un prilej de celebrare a eforturilor de echipă

Ministrul de Externe, Luminiţa Ordobescu, a transmis de Ziua Diplomaţiei Române că reprezintă un prilej de celebrare a eforturilor de echipă şi contextul potrivit să privim spre ceea ce am realizat în ultima perioadă şi că vor continua să fie o instituţie care apără interesele României, stat democratic, liber, membru responsabil al Uniunii Europene şi aliat de încredere în cadrul NATO, Partener Strategic al Statelor Unite ale Americii şi puternic angajat în promovarea respectării dreptului internaţional, a ordinii internaţionale bazate pe reguli, a multilateralismului eficient şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, conform news.ro.

"Cu prilejul Zilei Diplomaţiei Române, doresc să mulţumesc tuturor colegilor din Centrala MAE şi din Serviciul Exterior pentru modul în care îşi îndeplinesc misiunea în fiecare zi, implicându-se cu responsabilitate în gestionarea crizelor şi provocărilor tot mai complexe. Am convingerea că profesionalismul, angajamentul şi perseverenţa vor caracteriza în continuare activitatea noastră diplomatică şi consulară", afirmă Luminiţa Odobescu într-un comunicat.

Potrivit ministrului de Externe, "Ziua Diplomaţiei Române reprezintă un prilej de celebrare a eforturilor de echipă şi contextul potrivit să privim spre ceea ce am realizat în ultima perioadă".

"Ne oferă prilejul de a vedea ce putem îmbunătăţi, de a explora oportunităţile şi de a gestiona provocările viitorului, astfel încât diplomaţia română să continue să lucreze într-o manieră decisivă pentru dezvoltarea ţării noastre, pentru garantarea securităţii cetăţenilor români de pretutindeni şi pentru consolidarea rolului valoros al României în cadrul comunităţii internaţionale", spune Odobescu.

Odobescu mai arată că, cu o istorie de peste 160 de ani, Ministerul Afacerilor Externe a fost martorul unor vremuri dificile.

"Acum ne aflăm într-o conjunctură internaţională complexă, marcată de o deteriorare gravă a situaţiei de securitate în zona noastră şi în plan global. Acest lucru impune o adaptare permanentă a muncii diplomatice, în condiţiile în care securitatea şi rezilienţa au devenit repere esenţiale ale politicii externe. Vom continua să fim o instituţie care apără interesele României, stat democratic, liber, membru responsabil al Uniunii Europene şi aliat de încredere în cadrul NATO, Partener Strategic al Statelor Unite ale Americii şi puternic angajat în promovarea respectării dreptului internaţional, a ordinii internaţionale bazate pe reguli, a multilateralismului eficient şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale", afirmă Luminiţa Odobescu.

Ea subliniază că "valoarea activităţii diplomatice şi consulare a României în ansamblul său este dată de fiecare dintre ei şi de coeziunea echipei".

"Iniţiativele în curs sau proiectele concretizate nu ar fi posibile fără acţiunea şi vocea fiecărui coleg, fără experienţa celor care se află de mai multă vreme în acest serviciu sau fără entuziasmul noilor generaţii. Dragi colegi, tuturor şi fiecăruia în parte va mulţumesc pentru dăruire, energie şi tenacitate. La mulţi ani Diplomaţiei Române, Corpului Diplomatic şi Consular Român şi tuturor colegilor!", arată Odobescu în mesaj.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb