Lupta dintre Constantin Frăţilă, unul dintre cei mai mari acţionari ai SIF3 Transilvania, şi Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3, a ajuns la faza pe instanţe.
SIF Transilvania a anunţat, vineri, că s-a adresat Tribunalului pentru anularea vânzării a 18% din SCUT de la COMCM (unde şi SIF3, şi Frăţilă sunt acţionari) la "Alexa Business & Investments".
La rândul său, Maria Alexandra Fraţilă, administrator al COMCM, a cerut Tribunalului Braşov să constate nulitatea absolută a hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SIF3 Transilvania, din 11 august, prin care tatăl său, Constantin Frăţilă, a fost revocat din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere SIF3.
De asemenea, Maria Alexandra Frăţilă mai doreşte ca instanţa sa anuleze decizia acţionarilor SIF3, care au respins pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală.
Frăţilă a deschis două fronturi în lupta cu Fercală: şi Gabriela Alexe, preşedintele COMCM, s-a adresat instanţei. Ea doreşte anularea unei hotărâri a AGA SIF3, de la sfârşitul lunii aprilie, care a vizat alegerea a doi membri în Consiliul de Supraveghere al SIF3, în locul lui Petru Mihalcea şi Crinel Valer Andănuţ.
Întrebat cum comentează faptul că SIF Transilvania s-a adresat instanţei, Constantin Frăţilă s-a lansat într-un nou atac: "Şi eu voiam, din tinereţe, să ies cu Jennifer Rush. Fiecare are fanteziile lui". De asemenea, domnia sa precizează: "Este dreptul oricărui cetăţean să acţioneze în instanţă ceva".
Mihai Fercală nu a răspuns, până la închiderea ediţiei.
Procesele intentate din cele două tabere vin în contextul în care, de câteva luni, Constantin Frăţilă este în conflict cu preşedintele executiv al SIF Transilvania, Mihai Fercală.
Scandalul dintre Fercală şi Frăţilă a reînceput, după ce fostul arbitru de fotbal şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi preşedinte al CA de la COMCM, deoarece, conform noului regulament de funcţionare al SIF Transilvania, domnia sa nu poate avea funcţii executive sau să fie membru în consiliile companiilor din portofoliul SIF5. Ulterior, acţionarii SIF3 au decis revocarea lui Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere SIF3.
COMCM este controlată de SIF Transilvania (SIF3), cu o participaţie de 56,7%, iar Frăţilă deţine împreună cu familia 31,6% din capitalul social. În trecut, între Frăţilă şi SIF Transilvania a mai existat un conflict pentru controlul Scut Constanţa, societate unde COMCM are 64,0071% din capital, iar fostul arbitru din Divizia A de fotbal 32,7660%.
Acţiunile CMCM au crescut, vineri, cu 5,52%, la 0,1759 lei/unitate, în timp ce acţiunile SCUT, de pe piaţa Rasdaq, stagnează la 0,14 lei/unitate.
1. fără titlu
(mesaj trimis de un brasovean în data de 01.09.2014, 10:09)
unde a-ti mai vazut ca un director sa-si dea afara din consiliu cel mai mare actionar al firmei pe care o pastoreste de peste 22 de ani ????? Doar la FERCALA si in CONGO !!! Restul .....sa traiasca avocatii !