Macron şi Meloni au ajuns la un consens privind livrările de arme pentru Ucraina

G.D.
Internaţional / 7 februarie 2023

Macron şi Meloni au ajuns la un consens privind livrările de arme pentru Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat ieri asentimentul cu şefa guvernului italian Giorgia Meloni în privinţa sprijinului militar pentru Ucraina, în pofida relaţiilor destul de tensionate între cei doi lideri în special în problema migranţilor, relatează AFP, conform Agerpres.

Într-o discuţie telefonică, preşedintele francez şi premierul italian au "salutat acţiunea comună a Franţei şi Italiei pentru susţinerea Ucrainei pe plan militar, în special prin decizia luată în comun la sfârşitul săptămânii trecute de a trimite un sistem de apărare antiaeriană SAMP/T-MAMBA, care va răspunde pe deplin necesităţilor prioritare exprimate de Kiev", a transmis Palatul Elysee.

Înaintea summitului preconizat pentru joi şi vineri la Bruxelles, "cei doi lideri şi-au exprimat hotărârea de a continua acest sprijin în timp", a adăugat preşedinţia franceză.

Serviciile premierului italian Giorgia Meloni au confirmat că aceasta a subliniat "prioritatea de a vedea Consiliul European să dea un semnal concret de susţinere a Ucrainei la 360 de grade", o temă care a fost de altfel în centrul convorbirilor telefonice purtate cu omologii săi olandez Mark Rutte, austriac Karl Nehammer şi grec Kyriakos Mitsotakis.

Emmanuel Macron şi Giorgia Meloni au abordat de asemenea subiecte de pe ordinea de zi a viitorului summit european, între care "consolidarea politicii industriale europene" şi "migraţia", potrivit Parisului.

În acest ultim dosar, guvernul de la Roma subliniază necesitatea "unei gestionări în cele din urmă a fluxurilor de migranţi", care să fie axată pe "controlul la frontiere", notează AFP.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Giorgia Meloni nu mai este de extrema dreapta si nazista ?!

    daca da arme, este democrata si liberala-neomarxista ?

    greu de urmarit/priceput narativa mediei occidentale  

    1. Discursul mediei occidentale nu valoreaza nimic.

      Politica din Italia e realizata de mafie si CIA. 

      Da arme pentru apararea unei tari in fata atacurilor bandelor primitive din Rusia condusa de nazistul suprem in cautarea "spatiului vital" (parca a mai avut Europa un dement in cautare de "spatiu vital").

      Uite aici o narativa mai tare decat cea occidentala (venita chiar de la tatucul tau, Tass): 

      Un bărbat din Moscova a încercat să fure trupul îmbălsămat al lui Vladimir Lenin, liderul bolșevic care a condus Revoluția din Octombrie și a instituit dominația comuniștilor în Rusia. Rusul era beat, iar medicii l-au diagnosticat cu „o tulburare mintală cauzată de alcoolism”. Agenția rusească Tass scrie că bărbatul era „extrem de beat” și că a fost luat în custodia poliției după ce a intrat ilegal în mausoleul lui Lenin din Piața Roșie din Moscova. Anunțul a fot făcut de Denis Simonov, șeful departamentului de comunicații al gărzii federale ruse. Bărbatul a escaladat, luni dimineaţă, barierele din faţa mausoleului aflat în Piaţa Roşie din Moscova şi a încercat să pătrundă apoi în acea clădire puternic păzită, situată din afara zidurilor Kremlinului. El a fost arestat la intrare, scrie Agerpres, care citează DPA. Paramedicii l-au diagnosticat pe bărbat cu o tulburare mintală cauzată de alcoolism. Mausoleul teoreticianului comunist, care a murit în 1924, a fost considerat un important obiectiv turistic în perioada sovietică, când milioane de oameni au vizitat memorialul. Trupul lui Lenin a fost îmbălsămat și expus vizitatorilor imediat după moartea acestuia. Cadavrul este, în mod periodic, reîmbălsămat de autoritățile ruse. După prăbuşirea Uniunii Sovietice, au existat mai multe proiecte pentru ca Lenin să fie înhumat într-un mormânt obişnuit, dar acele planuri nu au fost niciodată realizate.

    Cei care se bucurau de alegerea doamnei Meloni in Italia, care o vedeau ca pe un alt cal troian in UE, au ajuns acum sa se planga de dansa... ca cel de la 1.

    1. Meloni e santajata financiar,

      Italia avand datorii enorme 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb