Madeira - "Insula Primăverii Eterne"

F.D.
Companii / 3 septembrie

Madeira - "Insula Primăverii Eterne"

Madeira, insula cunoscută sub numele de "Insula Primăverii Eterne", este una dintre cele mai impresionante destinaţii de vacanţă din Europa. Cu peisaje spectaculoase, o climă blândă pe tot parcursul anului şi o cultură bogată, Madeira oferă experienţe de neuitat pentru orice tip de turist, conform unui comunicat de presă Eturia.

Top 5 cele mai frumoase locuri de vizitat în Madeira

1.Pico do Arieiro - Al treilea cel mai înalt vârf din Madeira, oferă panorame de neuitat asupra insulei, mai ales la răsăritul soarelui, când norii se răsfrâng peste munţi.

2.Cabo Girăo - Această stâncă abruptă, care se ridică la peste 580 de metri deasupra nivelului mării, oferă o privelişte spectaculoasă asupra coastei de sud a insulei şi este faimoasă pentru platforma sa de sticlă, unde poţi simţi adrenalina.

3.Funchal - Capitala insulei, locul unde modernitatea se întâlneşte cu tradiţia. Nu trebuie ratată o plimbare prin grădinile botanice sau o vizită la Piaţa Fermierilor pentru a experimenta culorile şi aromele locale.

4.Levadas - Canalele de irigaţie care traversează întreaga insulă oferă trasee de drumeţie uimitoare prin păduri luxuriante, trecând pe lângă cascade şi peisaje montane.

5.Santana - Renumită pentru casele sale tradiţionale cu acoperişuri de paie, acest mic sat pitoresc este un simbol al tradiţiilor Madeirei şi oferă o privire asupra vieţii rurale.

Când e cel mai bine să vizitezi Madeira?

Madeira este o destinaţie de vis pe tot parcursul anului datorită climei sale subtropicale, dar lunile ideale pentru a o vizita sunt între aprilie şi octombrie. În această perioadă, insula este învăluită în verdeaţă luxuriantă şi flori colorate, iar vremea este perfectă pentru drumeţii şi explorări. Lunile septembrie şi octombrie sunt deosebit de atractive pentru cei care caută o atmosferă mai liniştită, cu temperaturi plăcute şi mai puţini turişti. Recomandăm această perioadă familiilor cu copii, pentru că se pot bucura de relaxare şi confort, dar şi cuplurilor ce doresc să se bucure de intimidate, de vinul local, dulce şi puternic.

"Pentru luna septembrie, pachetele de vacanţă pornesc de la 1.190 euro/pachet/persoană şi includ zbor charter, transferuri asigurate de la aeroport la hotel şi retur, cazare de 4 stele în centrul oraşului-capitală Funchal, mic dejun, dar şi asistenţă din partea consultanţilor Eturia. Tarifele pot varia în funcţie de tipul de cazare dorit sau de regimul de mese şi în funcţie de activităţile pe care turistul doreşte să le experimenteze pe insulă", declară Ana Maria Gherasim, Director Vânzări Agenţia de turism Eturia.

Pentru un share a trip de exemplu, în luna septembrie, unde sunt incluse şi experienţe unice, precum un tur ce include vârful Pico de Areeiro, pădurile primitive de lauri, tradiţionalele case din Santana, oraşul Machico, vizitarea unei crame locale, dar şi alte activităţi la fel de ofertante, tariful porneşte de la 1,590 euro/pachet/pers.

Ce nu trebuie să ratezi în materie de mâncare sau băutură?

Gastronomia locală este o reflectare a tradiţiilor şi a resurselor naturale ale insulei. Printre deliciile recomandate se numără:

- Espetada - Frigărui de carne de vită marinate în usturoi şi sare, gătite la grătar pe beţe de dafin.

- Bolo do caco - Un tip de pâine tradiţională, servită caldă cu unt de usturoi, perfectă pentru a însoţi orice masă.

- Peixe espada com banana - Peştele spadă negru, servit cu banane prăjite, o combinaţie surprinzătoare şi delicioasă.

- Poncha - Băutura tradiţională a insulei, realizată din suc de lămâie, miere şi rom, care trebuie încercată neapărat într-unul din barurile locale.

Madeira oferă numeroase oportunităţi pentru a explora cultura, arta şi activităţile sportive:

- Mercado dos Lavradores - Piaţa centrală din Funchal, unde poţi descoperi produsele locale, inclusiv fructe exotice, flori şi peşte proaspăt, dar şi să experimentezi cultura vie a insulei.

- Sporturi nautice - Madeira este un paradis pentru pasionaţii de sporturi nautice, oferind oportunităţi excelente pentru scufundări, snorkeling, surfing şi excursii pentru observarea balenelor şi delfinilor.

- Drumeţiile pe Levadas - Traseele de-a lungul canalelor de irigaţie oferă nu doar peisaje de vis, dar şi ocazia de a descoperi flora şi fauna insulei.

- Festivalul Vinului din Madeira - Unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale de pe insulă, celebrând tradiţia viticolă şi bogata moştenire culturală a Madeirei. Organizat de obicei la sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie, festivalul durează aproximativ două săptămâni şi include o serie de activităţi care aduc laolaltă locuitorii insulei şi turiştii din întreaga lume. Activităţi şi atracţii la Festivalul Vinului:

- Festivalul Castanelor (Festa da Castanha) - octombrie: În satul Curral das Freiras, acest festival marchează începutul sezonului castanelor, un ingredient important în bucătăria locală. Evenimentul include preparate tradiţionale pe bază de castane, competiţii de gătit şi degustări, precum şi spectacole de muzică şi dans.

- Madeira Nature Festival - octombrie: Un festival dedicat iubitorilor de natură şi aventură, care promovează activităţile în aer liber, cum ar fi drumeţiile, ciclismul montan, canyoningul şi observarea păsărilor. Evenimentul include şi workshop-uri de educaţie ecologică şi tururi ghidate prin peisajele naturale spectaculoase ale insulei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb