MADR:  "Un număr de 32.000 de fermieri s-au înscris la ajutorul pentru comercializarea lânii"

Laura Andrei
Materii Prime / 2 septembrie 2017

"Un număr de 32.000 de fermieri s-au înscris la ajutorul pentru comercializarea lânii"

Programul de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii a atras până în prezent 32.000 de beneficiari pentru o cantitate totală de lână de 22.200 tone, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Ajutorul constă în acordarea unui sprijin de 1 leu pe kilogramul de lână comercializată către un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii, informează sursa.

Conform sursei, în perioada 17 iulie - 30 august 2017 a avut loc înscrierea pentru obţinerea "Ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii", iar în perioada următoare, reprezentanţii Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene, împreună cu reprezentaţii Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie (ANARZ) vor verifica existenţa exploataţiilor pentru crescătorii de ovine înscrişi în Program.

Ulterior, după controlul administrativ, se vor depune la Direcţiile pentru Agricultură documentele justificative de plată, până la data 1 iulie 2018. Documentele justificative de plată sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată, şe arată în comunicat.

În comunicat se precizează: "Schema de ajutor de minimis are o finanţare de 36 de milioane de lei, iar banii se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinaţie Ministerului Agriculturii prevăzute pe anul 2018".

Potrivit sursei citate, valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unui beneficiar nu poate depăşi suma de 15.000 de euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual (2018) şi în cele două exerciţii financiare precedente (2016, 2017).

Reprezentanţii MADR menţiionează: "Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc într-o singură tranşă anuală. Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producător, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, persoanele juridice şi orice forme asociative cu personalitate juridică".

De asemenea, beneficiarii trebuie să deţină o exploataţie de ovine înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi să facă dovada comercializării cantităţii de lână pentru care solicită acordarea sprijinului, se mai susţine în sursă.

Derularea sprijinului se face prin direcţiile pentru agricultură judeţene sau a municipiului Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb