MAE îşi exprimă ''profunda îngrijorare'' faţă de ''actul de vandalism'' îndreptat împotriva Reprezentanţei BOR de la Ierusalim

G.U.
Miscellanea / 6 februarie 2021

Sursă foto: B1 TV

Sursă foto: B1 TV

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îşi exprimă "profundă îngrijorare" faţă de "actul de vandalism" îndreptat împotriva Reprezentanţei Patriarhiei Române (RPR) de la Ierusalim în data de 5 februarie 2021 şi "condamnă ferm" orice comportament violent care are ca ţintă distrugerea, profanarea sau lezarea însemnelor oficiale sau de credinţă, precum şi motivaţiile care stau în spatele acestora", informează Agerpres.

"MAE a aflat cu profundă îngrijorare despre actul de vandalism îndreptat împotriva RPR de la Ierusalim în data de 5 februarie 2021. MAE condamnă ferm orice comportament violent care are ca ţintă distrugerea, profanarea sau lezarea însemnelor oficiale sau de credinţă, precum şi motivaţiile care stau in spatele acestora", precizează MAE într-un comunicat transmis astăzi.

Totodată, MAE "salută reacţia solidară a autorităţilor israeliene care au condamnat prompt şi fără echivoc actul de barbarie perpetrat asupra celui mai important aşezământ bisericesc românesc din Ţara Sfântă unde vin anual numeroşi pelerini români", potrivit sursei citate.

MAE îşi exprimă încrederea că autorităţile israeliene vor lua măsurile pentru identificarea şi sancţionarea făptuitorului şi contează pe sprijinul acestora pentru asigurarea securităţii şi protecţiei tuturor aşezămintelor bisericeşti româneşti astfel încât asemenea incidente să nu mai aibă loc pe viitor, mai precizează comunicatul.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis, sâmbătă, un mesaj de mulţumire din partea instituţiei adresat Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului (Jerusalem-Patriarchate) şi autorităţilor israeliene, care au reacţionat "solidar" în condamnarea "actului de barbarie" consumat împotriva Reprezentanţei Patriarhiei Române de la Ierusalim (Biserica Ortodoxă Română Ierusalim), informează Agerpres.

"Ca orice act de extremism dictat de raţiuni religioase, este rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreştin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părţi ale lumii. Patriarhia Română mulţumeşte şi pe această cale publică Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului (Jerusalem-Patriarchate) şi autorităţilor israeliene care au reacţionat solidar în condamnarea acestui act de barbarie, fie el azi şi minor. Un act contrar oricărei forme de religiozitate autentice", a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. MAKE, ce părere ai? Nu zici nimic? Dacă s-ar fi întâmplat ceva asemănător la un templu mozaic în România ai fi scris imediat ca romanii sunt antisemit!

    1. Eu zic sa vedem intai de ce natie e faptuitorul!S-ar putea sa avem surprize.

      Anonim sublim ca mine oare esti curios ce culoare am pe sub pielea din dos ?

      De ce nu poate creierul matale sa doarma linistit sub zapada cea mare ?

      Chiar e important cine a atacat ? Eu cred ca e important de ce a atacat. Este o diversiune in care ai cazut ca musca in rahat. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb