MAE: Lazăr Comănescu a declarat la Sofia că România tratează cu seriozitate fenomenul migraţiei

Ioana Dogaru
Politică / 2 februarie 2016

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a participat marţi, la Sofia, la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), context în care a subliniat preocuparea României cu privire la evoluţiile îngrijorătoare din Vecinătatea estică a UE, precum şi seriozitatea cu care ţara noastră tratează fenomenul migraţiei, informează MAE într-un comunicat de presă.

"Şeful diplomaţiei române s-a referit şi la abordarea promovată de România în privinţa limitării efectelor fenomenelor migraţiei şi terorismului asupra ţărilor participante la SEECP şi a statelor membre UE, precum şi la eforturile concrete întreprinse în acest sens", arată MAE.

Totodată, ministrul Comănescu a reiterat sprijinul ferm al României pentru înaintarea procesului de integrare europeană şi euroatlantică în regiunea sud-est europeană, cu accent pe nevoia continuării evoluţiilor pozitive din ultima perioadă. El a menţionat şi proiectele susţinute şi propuse de România care au ca scop consolidarea independenţei energetice a întregului areal SEECP.

MAE precizează că reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele participante la SEECP a avut drept scop realizarea unui schimb de opinii privind evoluţiile recente din sud-estul Europei şi stadiul proceselor de integrare europeană şi euro-atlantică ale statelor din regiune.

Au fost abordate, de asemenea, teme de actualitate de pe agenda europeană şi regională, precum securitatea energetică şi migraţia. Privitor la migraţie, participanţii au adoptat şi o declaraţie.

În marja reuniunii ministeriale, organizată de Bulgaria, care deţine preşedinţia în exerciţiu a SEECP, ministrul Lazăr Comănescu a avut convorbiri cu omologii bulgar, macedonean şi albanez, în cadrul cărora s-a discutat despre modalităţi de consolidare a cooperării bilaterale, imprimarea unui caracter pragmatic relaţiilor dintre România şi aceste state, cu accent pe componenta economică şi dezvoltarea de proiecte de interes comun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb