MAE: România rămâne angajată deplin în toate eforturile de combatere a extremismului violent

E.D.
Companii / 25 septembrie 2014

Ţara noastră rămâne angajată deplin în toate eforturile de combatere a extremismului violent, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

De asemenea, MAE precizează că participarea de ieri a ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, la summitul Consiliului de Securitate al ONU privind ameninţările la adresa păcii şi securităţii cauzate de acte teroriste a permis transmiterea unui semnal politic privind sprijinul ferm al Bucureştiului pentru consolidarea securităţii internaţionale prin acţiuni coordonate împotriva acestui tip de extremism.

Sursa citată adaugă că summitul, organizat la New York, în cadrul celei de a 69-a sesiune a Adunării Generale ONU, a fost prezidat de Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii.

În cadrul reuniunii a fost adoptată în unanimitate Rezoluţia 2178/ 2014 privind luptătorii terorişti. România a co-sponsorizat rezoluţia, care a fost emisă în baza Capitolului VII al Cartei ONU, având forţă obligatorie pentru toate statele membre, adaugă MAE.

"Ameninţarea pe care o reprezintă acest fenomen a devenit tot mai gravă în ultima perioadă, în condiţiile unui aflux fără precedent de luptători străini şi de reţele de facilitare a deplasărilor acestora, fapt care alimentează numeroase conflicte la scară globală", subliniază aceeaşi sursă.

Rezoluţia completează şi detaliază obligaţiile generale de prevenire şi combatere a terorismului stabilite prin rezoluţii anterioare, instituind un cadru normativ consolidat care să blocheze global recrutarea, organizarea şi dotarea luptătorilor terorişti străini, precum şi furnizarea oricărui sprijin logistic, direct sau indirect.

Potrivit acestui document, statele membre au obligaţia să incrimineze deplasarea propriilor cetăţeni în alte state cu scopul săvârşirii, planificării, pregătirii sau participării în acte teroriste, respectiv acordarea de sprijin financiar sau facilitarea transportului si deplasării acestora. Rezoluţia arată că, în anchetarea acestor fapte, statele trebuie să-şi acorde sprijin reciproc prin schimb de date operative şi asistentă judiciară internaţională, inclusiv prin intermediul organizaţiilor şi reţelelor specializate globale sau regionale.

De asemenea, statele vor bloca intrarea sau tranzitul pe teritoriul lor a persoanelor suspectate că se deplasează cu scopul săvârşirii, planificării, pregătirii sau participării în acte teroriste.

"Rezoluţia conţine dispoziţii detaliate privind cooperarea internaţională, prevenirea actelor de terorism şi contracararea extremismului violent, precum şi acţiuni de monitorizare şi asistentă tehnică din partea structurilor specializate din cadrul ONU', conchide comunicatul MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb