MAFIA PARIURILOR Cutremur într-un campionat de lângă noi

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 24 mai 2018

Cutremur într-un campionat de lângă noi

Trucarea meciurilor sub presiunea mafiei pariurilor reprezintă o mare problemă pentru fotbalul european. În ciuda măsurilor adoptate, a implicării autorităţilor, eradicarea acestui fenomen este greu de realizat. Scandalurile legate de meciuri trucate au provocat cutremure mai mari sau mai mici în Italia, Germania, Austria, Albania. Acum a venit rândul Ucrainei, ţară care se pregăteşte pentru un mare eveniment fotbalistic: finala Ligii Campionilor (Real Madrid - Liverpool).

Ministerul de Interne din Ucraina a anunţat că a descoperit o reţea de 35 de cluburi de fotbal implicate în meciuri aranjate, în urma unei acţiuni a poliţiei, informează AFP. "Cinci grupări de crimă organizată, implicând 35 de cluburi din zece regiuni, au operat de-a lungul anilor în Ucraina", a scris, pe Facebook, Arsen Avkov, ministrul Afacerilor Interne din această ţară. Patru cluburi din prima ligă sunt suspecate de implicare în meciuri trucate, între care Vorskla Poltava şi Zoria Lugansk, care au încheiat campionatul pe locurile 3, respectiv 4. Campioana Şahtior Doneţk şi vicecampioa-na Dinamo Kiev nu au fost menţionate în această anchetă. Preşedinţi de cluburi, jucători, foşti şi actuali, arbitri, antrenori şi structuri comerciale au participat la sistemul de meciuri aranjate, în total aproximativ 320 de persoane sunt implicate, a menţionat ministrul.

Conform lui Avkov, pentru a obţine rezultatele dorite, răufăcătorii plăteau mită jucătorilor, arbitrilor şi proprietarilor de cluburi sau încercau să-i intimideze, iar în momentul în care rezultatul era garantat, membrii grupărilor criminale plasau pariuri la case din ţări asiatice, câştigurile fiind de ordinul milioanelor de dolari anual.

Pe de altă parte, în urmă cu câteva zile, în fotbalul italian a debutat un nou scandal legat de legăturile dintre fotbalişti şi mafioţi. Portarul Pepe Rei-na, coechipierul lui Vlad Chiricheş la Napoli, este bănuit de presupuse legături cu mafia şi va fi audiat de federaţia de specialitate din Italia. De asemenea, mai sunt suspecţi alţi doi foşti jucători ai echipei, Salvatore Aronica şi Paolo Cannavaro, acuzaţi că au legături de prietenie cu membrii ai Camorrei din zona Napoli.

Din aceeaşi zonă a pornit o anchetă a Fiscului italian în urmă cu doi ani. Foşti şi actuali jucători precum Gustavo German Denis, Juan Fernando Quintero, Adrian Mutu, Ciro Immobile, Matteo Paro, Hernan Cres-po, Pasquale Foggia, Antonio Nocerino, Marek Jankulovski, Cris-tian Gabriel Chavez, Ignacio David Fideleff, Ivan Ezequiel Lavezzi, Gabriel Paletta, Emanuele Calaio, Cristian Molinaro, Rios Pabon, Diego Alberto Milito, preşedinţii de club Adriano Galliani (AC Milan), Aurelio De Laurentiis (Napoli), Claudio Lotito (Lazio) şi fostul preşedinte al lui Juventus, Jean Claude Blanc, se numărau printre suspecţi, alături de mai mulţi impresari, printre care şi celebrul Alessandro Moggi. Cazul numit "Offside" a început la Napoli în 2012, iar autorităţile italiene au pus sechestru pe bunuri în valoare de 12 milioane de euro. În urma unor manevre de culise ale celor implicaţi, statul italian era privat de încasarea taxelor provenite din tranzacţiile comerciale privind transferurile de jucători.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb