MAI: Amenzi de peste 2,8 milioane de lei aplicate de poliţişti şi jandarmi în ultimele 24 de ore

T.B.
Miscellanea / 17 august 2023

MAI: Amenzi de peste 2,8 milioane de lei aplicate de poliţişti şi jandarmi în ultimele 24 de ore

Poliţiştii şi jandarmii au constatat, în ultimele 24 de ore, circa 8.000 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi de peste 2,8 milioane de lei, a informat, joi, Ministerul Afacerilor Interne, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis AGERPRES, în ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 5.601 evenimente, 3.793 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.808 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, iar în urma acţiunilor din teren au fost retrase 274 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 563 de permise de conducere, dintre care 72 pentru consum de alcool, iar 12 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 1.087 de posibile infracţiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din poliţişti şi jandarmi au prins în flagrant 179 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 172 de fapte penale, iar faţă de 61 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, menţionează MAI.

De asemenea, arată sursa citată, miercuri au fost depistate 14 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

"Poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.097 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,8 milioane de lei", informează Ministerul.

MAI transmite totodată că pompierii au efectuat 139 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 20 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 552 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 395.500 de lei.

"Pompierii au desfăşurat 1.488 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 116 pentru stingerea de incendii şi 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 10 persoane", se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. trebuie sa avem grija totusi cu exagerarea amenzilor si cu targheturile date de primari politiei pntru fonduri la buget local!

    si asa populatia sufere de la atatea costuri in crestere pe cap; politia ar trebui sa fie atenta si la “conduita preventiva civica morala sociala economica” cand incepe sa dea cu barosul si topirul in cetateni; care si asa cocosati de alte probleme sociale financiare. 

    Stim destul de bine ca sunt intersectii in romania / orase unde politia stabla specula ai arde amenzi speculative ce nu se pot contesta. 

    Stim colturile de intersectii cu semafoare decorelate la secunda si cu verde sofer si secunda 3 verde pieton pe dreapta unde se salta permis din scurt de catre politiatul speculator; unde soferul nici nu a trecut de viteza 1 in a doua ca a calcat trecerea pe rosu pieton si decine imediat verde pieton ai politist pandar hop sare in fata … stiind destul de bine ce face… specula !! 

    Aia nu se numeste “munca” si imbunatatirea traficului in oras. 

    Aia se numeste specula financiara cu directiva de sus penteu dat amenzi ca nu se atinge plafonul. 

    Nu este frumos sa facem asta… 

    Dar totusi se face la ordinea zilei… 

    Putina clementa nu strica… 

    Plus ca rata de “avertismente” la persoane ce nu au calcat stramb de ani de zile sau deloc este mica… 

    Adica pe romaneste; dupa verificarea permisului in sistem se poate observa si comportamentul soferului pe istoric… iar politistul poate avea daca doreste o conduita preventiva civica de a nu impovara cetateanul financiar ai social (poate pierde locul de munca; masina ii aduce o paine; poate are rate la banca; etc). 

    Politistilor din romania le lipseste materia de esucatie civica si psihologia sociala de grup. 

    O arata de fel modul in care “sar” in trafic si modul in care “disperseaza” protestatari (locala). 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb