MAI:  Peste 25.500 de poliţişti, pompieri şi jandarmi, la datorie în perioada Crăciunului

G.B
Miscellanea / 27 decembrie 2021

Peste 25.500 de poliţişti, pompieri şi jandarmi, la datorie în perioada Crăciunului

Peste 25.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost la datorie în perioada Crăciunului, pentru a interveni în sprijinul cetăţenilor în cazul producerii unor evenimente nedorite, potrivit Agerpres.

"Pe parcursul celor trei zile, la nivel naţional, poliţiştii rutieri au acţionat pe traseele cele mai aglomerate pentru evitarea blocajelor şi prevenirea accidentelor de circulaţie. În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 765 permise de conducere şi au fost retrase 221 certificate de înmatriculare", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) remis astăzi.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au constatat 2.384 infracţiuni, fiind aplicate 14.787 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.975.317 lei.

"În acest weekend, echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au fost angrenate şi în asigurarea ordinii şi liniştii publice pentru 172 de manifestaţii publice, dintre care o manifestaţie sportivă, 39 manifestaţii culturale şi două manifestaţii de protest. În urma acestor activităţi, nu au fost înregistrate evenimente deosebite", arată sursa citată.

Pompierii militari au acţionat în cazul a 4.059 situaţii de urgenţă, dintre care 234 intervenţii pentru stingerea incendiilor, precum şi 3.183 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

"Concomitent cu misiunile de stingere a incendiilor, descarcerare sau acordare de prim ajutor, în ultimele 24 ore, în contextul fenomenelor de vreme rea, pompierii au intervenit în sprijinul autorităţilor şi populaţiei din zonele aflate sub incidenţa acestora", precizează MAI.

Fenomenele hidrometeorologice periculoase au produs efecte la nivelul a şase judeţe (Alba, Arad, Bihor, Hunedoara, Mureş şi Tulcea), unde pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din patru curţi şi un beci, cât şi pentru salvarea unei persoane rămase izolată la locul de muncă, din cauza creşterii nivelului râului Crişul Negru.

"Din cauza apei şi a aluviunilor, traficul rutier a fost temporar blocat pe două drumuri judeţene (DJ 792F/AR şi DJ 154A/MS), însă prin efortul conjugat al autorităţilor, situaţia a fost remediată şi traficul reluat, în condiţii de siguranţă", se mai arată în comunicat.

În acest weekend, peste 250.000 persoane şi 62.000 autovehicule au trecut graniţele ţării. Pentru combaterea şi prevenirea fenomenului de migraţie ilegală, poliţiştii de frontieră au fost organizat 214 acţiuni şi 647 filtre, în urma cărora, din fericire, nu au fost semnalate evenimente deosebite.

Pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, structurile MAI au verificat 6.646 operatori economici şi 310.865 persoane, fiind aplicate 2.869 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.734.900 lei, iar pentru verificarea certificatelor digitale, au fost folosite aproximativ 3.994 dispozitive electronice.

"Având în vedere că în această perioadă, mulţi cetăţeni aleg să folosească produse pirotehnice, reamintim că acestea trebuie folosite doar în condiţiile legale şi cu luarea tuturor măsurilor de protecţie astfel încât să fie prevenite accidentele, care pot avea consecinţe extrem de grave", atrage atenţia MAI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb