Maia Sandu s-a întâlnit cu Adina Vălean

S.B.
Internaţional / 9 mai 2023

Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut marţi, la Chişinău, o întrevedere cu Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, aflată într-o vizită în ţara noastră, inormează Agerpres.

Maia Sandu şi Adina Vălean au discutat despre ''drumurile, podurile şi calea ferată care ne unesc, la propriu'', conform unui comunicat de presă difuzat de Preşedinţia Republicii Moldova.

''De Ziua Europei, am primit o veste bună - azi a fost semnat acordul prin care ţara noastră aderă la Mecanismul pentru Interconectarea Europei. Moldova şi UE fac paşi concreţi pentru ca, în cât mai scurt timp, să fim parte a familiei europene", a declarat preşedinta Maia Sandu, citată în comunicat.

Şefa statului a menţionat că, în calitate de membru asociat al acestui mecanism, Republica Moldova va primi şi mai multe finanţări pentru construcţia, dezvoltarea, modernizarea şi completarea reţelelor transeuropene în sectorul transporturilor, al energiei şi în sectorul digital.

"I-am mulţumit doamnei Comisar pentru sprijinul acordat de Uniunea Europeană ca să avem drumuri şi infrastructură mai bune şi pentru Acordul privind liberalizarea transportului rutier de mărfuri cu UE. Aceste lucruri ne ajută să fim mai conectaţi şi să avem comerţ mai intens cu ţările UE", a subliniat Maia Sandu.

Comisarul european Adina Vălean, aflată în vizită la Chişinău cu ocazia Zilei Europei, a semnat împreună cu prim-ministrul moldovean, Dorin Recean, afilierea Republicii Moldova la Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE), acord va facilita accesul Republicii Moldova la fonduri europene pentru proiecte de infrastructură majore, în vederea îmbunătăţirii conectivităţii sale atât cu Europa, cât şi în interiorul ţării.

În perioada 10-11 mai, comisarul european Adina Vălean va merge în România pentru a vizita Portul Constanţa, unde va înmâna beneficiarilor români două granturi MIE de finanţare a acţiunilor de mobilitate militară, în prezenţa dlui Sorin Grindeanu, vice-prim-ministru şi ministru al transporturilor, conform unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Cele două proiecte selectate se referă la proiectarea şi construirea podului de la Ungheni şi la modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa - un punct de trecere esenţial în cadrul culoarelor de solidaritate UE-Ucraina.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si fiul lui Soros pe unde era?

    Pentru ca acesti sorosisti / ce-si spun progresisti, in loc sa-si spuna diavolisti / sunt man-n mana cu aceasta Maia . 

    Dupa ce s-a vazut ca este protejata sorosista, care mai de care o tot invita... Pe baza a carar merite? O duce Moldova mai bine su mai rau de cand conduce tara?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb