Maia Sandu şi Klaus Iohannis participă la Conferinţa Internaţională dedicată femeilor parlamentar

V.G.
Politică / 1 noiembrie 2022

Maia Sandu şi Klaus Iohannis participă la Conferinţa Internaţională dedicată femeilor parlamentar

Actualizare ALINA GORGHIU: "România are de recuperat în ceea ce priveşte accesul egal al femeilor la funcţiile publice şi pe piaţa muncii"

România are de recuperat în ceea ce priveşte accesul egal la funcţiile publice şi pe piaţa muncii, a transmis, marţi, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a lansat un apel către Camera Deputaţilor să adopte, ca for decizional, legea care introducere o cotă de o treime pentru genul mai puţin reprezentat pentru...Citeste mai mult...

---

Actualizare IGOR GROSU: "Sunt mândru că Republica Moldova are o femeie preşedintă"

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu a precizat, astăzi, că este mândru că ţara sa are o femeie preşedintă şi Republica Moldova poate oferi un exemplu de leadership feminin... Citeşte mai mult...

---

Actualizare NICOLAE CIUCĂ: "Nu putem vorbi despre democraţia zilelor noastre fără participarea la luarea deciziilor a mamelor, soţiilor şi fiicelor noastre"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat astăzi, în cadrul Conferinţei "Femeile parlamentar din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional", că îşi doreşte ca poziţionarea femeii în politică şi în viaţa socială să intre într-o altă logică: a echităţii şi a reprezentării proporţionale a femeilor la nivelul luării deciziilor, relatează News.ro.

Premierul a mai arătat că experienţa şi competenţa femeilor, empatia şi responsabilitatea de care dau dovadă în orice domeniu sunt garanţia că atunci când sunt implicate în actul decizional aduc viziune şi motivare, contribuie considerabil la succes...Citeşte mai mult...

---

Actualizare MAIA SANDU: "În Republica Moldova, femeile sunt lidere în mai multe sfere de activitate"

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat astăzi, în plenul Senatului, în cadrul Conferinţei Internaţionale "Femeile parlamentare din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional", că în Republica Moldova, "femeile sunt lidere în mai multe sfere de activitate şi conduc astăzi importante instituţii publice... Citeşte mai mult...

---

Actualizare KLAUS IOHANNIS: "Avem obligaţia să accelerăm măsurile pentru o promovare a femeilor tot mai bună în poziţii-cheie"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că măsurile pentru promovarea femeilor în poziţii-cheie în toate domeniile... Citeşte mai mult...

---

Actualizare ALINA GORGHIU: "Este nevoie de acţiuni concrete care să încurajeze participarea femeilor în politică"

România are nevoie de acţiuni concrete care să încurajeze participarea femeilor în politică, e nevoie de mai multe doamne la masa deciziei pentru că aceasta reprezintă calea sănătoasă care asigură reprezentarea corectă a peste jumătate din populaţia ţării în Parlamentul României, a declarat Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, astăzi, în deschiderea Conferinţei internaţionale "Femeile parlamentare din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional", transmite Agerpres.

"Vă rog să-mi permiteţi să deschid, alături de dumneavoastră, lucrările Conferinţei «Femeile parlamentare din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional», desfăşurată sub Înaltul patronaj al preşedintelui Klaus Iohannis, eveniment care şi-a stabilit ca prioritate constituirea unui for de dezbateri aplicate, convergent la nivel naţional şi european, care să capaciteze potenţialul femeilor din Parlamentul României în vederea asigurării egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi", a precizat Gorghiu.

---

Actualizare KLAUS IOHANNIS: "Ţara noastră trebuie să îşi asume politici publice care să asigure egalitatea între femei şi bărbaţi"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că încă de la începutul primului său mandat a susţinut, cu fiecare ocazie că România trebuie să îşi asume politici publice care să asigure egalitatea între femei şi bărbaţi, iar promovarea egalităţii de gen reprezintă un obiectiv prioritar asumat la nivelul Uniunii Europene, pe care ţara noastră, în calitate de stat membru, îl împărtăşeşte şi îl sprijină, relatează News.ro.

"Îmi face o deosebită plăcere să fiu aici, alături de dumneavoastră. Am acordat cu toată încrederea Înaltul Patronaj acestei Conferinţe pentru că sunt un puternic susţinător al egalităţii de gen şi cred că avem obligaţia să accelerăm măsurile pentru o promovare tot mai bună a femeilor în poziţii-cheie în toate domeniile, dar mai ales în politică. Încă de la începutul primului mandat de preşedinte, am afirmat clar şi răspicat, cu fiecare ocazie, că România trebuie să îşi asume politici publice care să asigure egalitatea între femei şi bărbaţi. Convingerea mea este că încurajarea unei contribuţii cât mai semnificative a femeilor în viaţa publică generează modernizare şi prosperitate. Mai sunt însă multe de făcut pentru susţinerea drepturilor femeilor şi, de aceea, iniţiative precum această Conferinţă sunt foarte importante", a afirmat Klaus Iohannis... Citeşte mai mult...

---

Senatul, la iniţiativa preşedintelui interimar Alina Gorghiu, organizează, astăzi, Conferinţa internaţională "Femeile parlamentare din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional", desfăşurată sub Înaltul Patronaj al preşedintelui Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

În deschiderea conferinţei vor avea intervenţii preşedintele Iohannis, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită în România, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, premierul României, Nicolae Ciucă.

Evenimentul urmăreşte să constituie un for de dezbateri aplicate, convergent la nivel naţional şi european, care să capaciteze potenţialul femeilor din Parlament, deopotrivă de la putere şi din opoziţie, asigurând participarea deplină şi eficientă, precum şi egalitatea de şanse la ocuparea posturilor de conducere la nivel de leadership în sfera politică, economică şi publică. Totodată, conferinţa vizează identificarea unor mecanisme legislative care să conducă la eliminarea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor în sferele publice şi private, inclusiv a traficului, exploatării sexuale şi a altor tipuri de exploatare.

Structurată pe patru sesiuni de prezentări şi dezbateri, conferinţa va aborda următoarele teme de interes: situaţia egalităţii de gen în România, programe şi politici publice europene în domeniu, accesul femeilor în poziţii de conducere, discriminarea, violenţa domestică, sexismul sistemic şi eficienţa cotelor de gen în promovarea unei reprezentări echitabile a femeilor în politică.

De asemenea, discuţiile se vor concentra asupra modalităţilor concrete prin care poate fi îmbunătăţită legislaţia actuală privind promovarea egalităţii de şanse şi eliminarea tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex în sectorul public şi privat.

Cu prilejul conferinţei va fi lansată Platforma femeilor parlamentare din România, legislatura 2020 - 2024, care are scopul de a le oferi acestora o voce unitară pentru adoptarea unei abordări curajoase a problematicii de gen şi identificării celor mai bune soluţii pentru problemele femeilor, dincolo de orice afiliere politică. Potrivit comunicatului, această platformă este cu atât mai necesară cu cât în ţara noastră reprezentarea politică a femeilor este departe de a fi satisfăcătoare: doar 17% în Parlament şi 9% în Guvern, în timp ce în UE media femeilor în legislativele naţionale este de 39,5%.

La eveniment vor participa personalităţi politice marcante din România şi Uniunea Europeană, ambasadori şi şefi de misiuni acreditaţi la Bucureşti, precum şi experţi naţionali şi internaţionali.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Numai asta mai lipsea,

    parca nu avem destule

    Dorinele prea sus puse in europa 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb