Maib a publicat primul său raport de sustenabilitate

S.B.
Bănci-Asigurări / 7 iunie 2023

Maib a publicat primul său raport de sustenabilitate

Maib anunţă lansarea primului raport de sustenabilitate, aferent anului 2022, în care oferă informaţii detaliate despre strategia de sustenabilitate, cadrul de guvernanţă definit, impactul asupra mediului înconjurător şi activităţile de responsabilitate socială.

Pornind de la acest reper, compania doreşte să continue să îşi îmbunătăţească performanţa în domeniul sustenabilităţii, cu obiective şi indicatori pe termen scurt şi lung.

Raportul de Sustenabilitate aduce informaţii despre impactul maib dincolo de indicatorii financiari şi a fost realizat cu sprijinul Facilităţii de Asistenţă Tehnică a Fondului pentru Creştere Verde (Technical Assistance Facility of the Green for Growth Fund - GGF) şi cu ajutorul Uniunii Europene, în cadrul Iniţiativei EU4Energy.

Principalele aspecte evidenţiate în Raportul de Sustenabilitate 2022:

Dezvoltarea strategiei de sustenabilitate: maib a stabilit liniile directoare ale strategiei de sustenabilitate, la nivel general, cât şi un mecanism de guvernanţă şi lucrează la definirea unei strategii complete de sustenabilitate cu obiective şi indicatori pe termen lung şi scurt.

Impactul asupra mediului: Amprenta de carbon estimată a maib pentru anul 2022 a fost de 12.450 tCO2e (excluzând emisiile finanţate).

Angajator responsabil: maib îşi propune să dezvolte şi să investească în angajaţii săi. În 2022, numărul mediu de ore de instruire per angajat a crescut cu 7,8 ore faţă de 2021.

Energie regenerabilă şi împrumuturi verzi: portofoliul de împrumuturi verzi al maib (care cuprinde produse de energie regenerabilă şi eficienţă energetică) a atins suma de 300 de milioane de lei moldoveneşti, echivalent a 15 milioane EUR (curs mediu 2022: 19,9 MDL/EUR) prin acordarea a 92 de împrumuturi pentru clienţii din segmentul IMM şi Corporate.

Giorgi Shagidze, CEO maib:

"Maib, ca cea mai mare bancă comercială din Moldova, înţelege responsabilitatea semnificativă pe care o are în promovarea impactului pozitiv asupra mediului, societăţii şi economiei noastre. Cu deosebită plăcere vă prezentăm primul nostru raport de sustenabilitate care acoperă anul 2022, evidenţiind eforturile maib în abordarea temelor critice care contează pentru părţile interesate."

Chris Knowles, Preşedinte Fond GGF:

"Astăzi, maib, cea mai mare instituţie financiară din Moldova, a publicat primul său Raport de Sustenabilitate, posibil prin parteneriatul şi cu sprijinul nostru. Prin acest raport, maib demonstrează angajamentul său faţă de o practică bancară transparentă, care susţine atât oamenii, cât şi planeta. Cu ajutorul GGF şi experienţa Deloitte, maib a iniţiat un Program de Sustenabilitate dedicat, a stabilit o strategie ambiţioasă de sustenabilitate şi a instituit un cadru intern de guvernanţă, toate reflectând devotamentul faţă de o creştere sustenabilă. Este un proces în curs, dar suntem încrezători în succesul său."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb