MÂINE Lavrov se întâlneşte la Riad cu omologii săi din Consiliului de Cooperare al Golfului

G.D.
Internaţional / 31 mai 2022

Lavrov se întâlneşte la Riad cu omologii săi din Consiliului de Cooperare al Golfului

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov va sosi mâine într-o vizită în Arabia Saudită, unde se va întâlni cu omologii săi din ţările Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), au indicat marţi doi oficiali din zonă, potrivit Reuters, notează Agerpres.

Lavrov, care astăzi se află în Bahrein, este aşteptat să se întâlnească la sediul din Riad al CCG cu miniştrii de externe ai Emiratelor Arabe Unite, Omanului, Kuweitului, Qatarului şi Bahreinului, au afirmat cei doi oficiali, sub rezerva anonimatului.

Subiectul central al discuţiilor nu este clar, dar oficialii mai spun că cei şase miniştri din Golf vor avea de asemenea o întâlnire online cu omologul lor ucrainean Dmitro Kuleba în cursul zilei de mâine.

Statele din Golf au rămas neutre în conflictul Rusia-Ucraina în pofida apelurilor occidentale de a ajuta la izolarea Moscovei.

Şeful diplomaţiei din Oman a afirmat, într-un comunicat publicat sâmbătă de ministerul său, că actuala criză necesită o soluţie europeană şi că o abordare de tipul "eşti cu noi sau împotriva noastră" nu va funcţiona.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a vorbit astăzi prin telefon cu omologul său saudit, prinţul Faisal bin Farhan Al Saud, subliniind importanţa sprijinului internaţional pentru Ucraina, a transmis diplomaţia de la Washington.

Vizita lui Lavrov va avea loc cu o zi înainte de o reuniune la Viena a OPEC+, o alianţă care include producătorii de petrol din Golf şi Rusia. OPEC+ ar urma să menţină acordul de anul trecut vizând o nouă creştere modestă a producţiei lor lunare în iulie.

Arabia Saudită şi alţi membri ai OPEC au rezistat până acum presiunilor din partea SUA de a-şi majora mai substanţial producţia de petrol brut în condiţiile creşterii suplimentare a preţurilor, parţial din cauza crizei din Ucraina.

Riadul afirmă că preţurile mari sunt cauzate de geopolitică, capacităţile de rafinare limitate şi taxele mărite în lumea occidentală, mai degrabă decât de îngrijorări legate de livrări.

Preşedintele american Joe Biden şi echipa sa au în vedere escale în Arabia Saudită şi Israel după summiturile din Germania şi Spania de la sfârşitul lunii iunie, spun surse.

Doi oficiali americani de rang înalt s-au aflat săptămâna trecută în Arabia Saudită pentru discuţii pe teme energetice şi alte subiecte, însă nu cerut Riadului să-şi majoreze exporturile de petrol, a transmis Casa Albă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb