Majorarea preţului ţigărilor ar putea tripla comerţul ilegal

N.I
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 27 februarie 2008

Preţurile la ţigări s-ar putea majora cu 30-40% dacă acciza va fi majorată la 65 de euro pentru mia de ţigări, măsură ce poate genera triplarea comerţului ilegal de ţigări, a declarat ieri directorul general al JTI România Martin South-gate.

"Propunerea actuală de mărire a accizei este de 65 de euro, valoarea situându-se cu 30 de euro peste cea stabilită de calendarul Uniunii Eu-ropene şi cu 20 de euro pes-te calendarul inflaţiei plus taxa de viciu. Dacă se va adopta în această formă, consecinţele vor fi enorme", a afirmat Martin Southgate, citat de NewsIn.

Conform directorului general al JTI România, preţurile vor creşte cu 30-40%, ceea ce va genera un impact asupra inflaţiei.

De asemenea, potrivit lui Martin Southgate, această creştere ar putea duce la o triplare a comerţului ilegal. "Triplarea comerţului ilegal ar însemna o pierdere de aproximativ 700 de milioane de euro pentru veniturile Guvernului", a subliniat directorul general al JTI România.

Martin Southgate a precizat că o asemenea decizie ar atrage atenţia Uniunii Europene care deja pune sub semnul întrebării inconsecvenţa legis-laţiei fiscale româneşti. Acesta a subliniat că mediul de afaceri are nevoie de mai multă stabilitate şi predictibilitate.

În altă ordine de idei, referitor la pictogramele de pe pachetele de ţigări, acesta a spus că, pentru inscripţionarea acestora, costurile se ridică la un milion de euro.

Cifra de afaceri a JTI România pentru 2007 a fost de aproximativ 1,3 miliarde lei (369 milioane euro), în creştere cu 40% faţă de valoarea înregistrată în 2006, potrivit estimărilor financiare furnizate ieri agenţiei NewsIn de reprezentanţii companiei.

Potrivit datelor companiei, JTI România a fost înfiinţată în 1994 şi are 817 angajaţi. Mărcile locale sunt Camel, Winston, Monte Carlo, Winchester, More. JTI este a treia companie ca mărime din domeniul tutunului la nivel mondial. Compania produce ţigări din branduri ca Mild Seven, Camel, Salem şi Wins-ton, acestea fiind vândute în peste 120 de ţări. Baza JTI este în Elveţia. Compania are peste 12.000 de angajaţi în 40 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb