Mall de 45 milioane euro în incinta "Electroputere Craiova"

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 august 2010

Mall de 45 milioane euro în incinta "Electroputere Craiova"

Proiectul construirii mall-ului "Electroputere Shoping Center", realizat de compania "K&S Electric Power Point", deţinută de oameni de afaceri belgieni, se ridică la 45 milioane euro, inves­tiţia din curtea uzinei Electroputere Craiova urmând să creeze 2.800 de locuri de muncă.

Adrian Turhină, office project manager al "Electroputere Shoping Center", a declarat, citat de Mediafax: "În proiectul realizării Electroputere Shoping Center, noi nu vrem să demolăm nimic, decât anexele care se găsesc acolo. În rest, vom amenaja acele hale de la Electroputere, care vor fi, însă, adaptate la zilele noaste". Domnia sa a afirmat că, în centrul comercial de la Craiova, vor veni firme precum Ocean, Zara, Mango şi sunt discuţii avansate pentru amenajarea a 12 săli de cinema în reţeaua Cinemacity.

"Se studiază soluţia tehnică pentru că o sală de cinema presupune un anumit regim de înălţime. Mall-ul de la Craiova va fi amenajat pe două etaje", a mai spus Turhină.

Construcţia la centrul comercial de la Craiova ar putea începe în luna septembrie, lucrările fiind estimate să dureze 18 luni.

"Electroputere Shoping Center" va fi amenajat pe o suprafaţă de 15 hectare, terenul fiind achiziţionat de la uzina craioveană.

"Preţul tranzacţiei este unul confidenţial şi nu face parte din valoarea investiţiei pe care o vom realiza acolo", a mai spus Adrian Turhină.

Consilierii craioveni au adoptat, joi, planul urbanistic zonal pentru construirea mall-ului, care va fi ridicat de SC "K&S Electric Power Point" SRL, într-una din halele uzinei constructoare de locomotive.

Potrivit proiectului de construcţie a mall-ului, "Electroputere Shoping Center" prevede amenajarea unei galerii comerciale, pe o suprafaţă de 30.189 metri pătraţi, din care 20.000 metri pătraţi vor fi ocupaţi de magazine, a unui hypermarket, a unui magazin bricolaj, a unui magazin sportiv şi a unei parcări.

"Se vor desfiinţa în partea de vest şi sud-vest a incintei studiate o serie de construcţii având o suprafaţă totală construită de 8.490 metri pătraţi, astfel încât să permită realizarea aces­tui ultim pavilion (magazin de bricolaj - n. r.), dar şi amenajarea de locuri de parcare ce vor deservi complexul comercial", se arată în documentaţia depusă de investitor la Primăria Craiova.

Conform sursei citate, complexul comercial va beneficia de parcaje pentru vizitatori, amenajate liber în incinta cu o capacitate de 1.270 de locuri şi 600 de locuri în parcarea închisă supraetajată.

"Firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited" deţine 62,8% din capitalul "Electroputere", în baza contractului de privatizare încheiat în noiembrie 2007. Uzina are patru divizii de producţie, respectiv aparataj electric, maşini electrice rotative, transformatoare de putere şi vehicule feroviare şi urbane, o divizie de servicii generale, precum şi fabricile: Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate şi Forjate, Reparaţii şi Modernizări de Maşini Unelte şi Instalaţii Tehnologice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb