Compania MAM Bricolaj propune acţionarilor pentru adunarea generală din data de 20 aprilie 2022, acordarea de dividende din profitul nerepartizat al anilor 2018-2019, în sumă de 1,9 milioane lei, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei. MAM Bricolaj propune astfel un dividend de 0,224 lei/acţiune, reprezentând un randament de 4,5%. În 2021, reţeaua MAM Bricolaj a depăşit pragul de 300.000 de tranzacţii, cu aproape 20% mai mult decât în anul anterior. Tot anul trecut, în primul an de prezenţă pe bursă, compania a întregistrat o creştere cu 12% a bonului mediu de cumpărături din magazine comparativ cu 2020.
"Acordarea de dividende este o decizie care are la bază dorinţa noastră de a recompensa încrederea investitorilor în compania pe care am construit-o, decizia de a investi în noi şi de a rămâne alături de noi. Randamentul de 4,5% pe care-l reprezintă dividendul oferit este important cu atât mai mult cu cât este superior mediei dobânzilor oferite în acest moment la alte instrumente de economisire şi investiţii practicate în România", a declarat Cristian Găvan, fondatorul MAM Bricolaj.
Conform convocatorului transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti, acţionarii vor mai discuta în cadrul adunării generale despre trecerea de la conducerea prin administrator unic la Consiliu de Administraţie şi introducerea "Stock Options Plan", pentru stimularea şi recompensarea performanţelor în interiorul companiei.
Potrivit sursei citate, pentru stimularea performanţei şi recompensarea persoanele cheie din companie cu acţiuni ale societăţii, investitorilor li se va mai propune aprobarea "MAM - STOCK OPTIONS PLAN". Implementarea acestui program se va face prin răscumpărarea de către societate a unui număr maxim de 84.650 acţiuni, reprezentând 1% din capitalul social. Tranzacţiile de răscumpărare pot avea drept obiect doar acţiuni plătite integral şi vor fi efectuate din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale societăţii.
Forma de administrare a MAM Bricolaj urmează a se modifica prin trecerea la Consiliu de Administraţie, pentru a îmbrăţişa regulile de guvernanţă corporativă. Calendarul procedurii de alegere a membrilor CA este prezentat în Convocatorul AGEA, transmis BVB.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2022, 13:23)
4,5% la o actiune care a cazut in picaj
2. paralel cu totul
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2022, 13:32)
4,5% este superior mediei dobânzilor oferite în acest moment la alte instrumente de economisire şi investiţii practicate în România", a declarat Cristian Găvan, fondatorul MAM Bricolaj? Dar impozabil si asta.
Atunci sa-i spuna cineva ca statul da 4,75% pe titlul de stat Fidelis la un an si neimpozabil, care si asta e mic la ce inflatie este acum.
Deci mult mai mult decat ofera MAM.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2022, 13:51)
cam asa ceva, a fost complet neinspirat in declaratie musiu patron. si da din 2018-2019....cu bani luati anu trecut.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2022, 15:22)
Nici nu conteaza cat e randamentul, la o firma care isi bate joc de actionari prin minciuni, lipsa de transparenta.
In memorandum pe 2021 e profit 8 m ron. In bugetul aprobat in AGA e 5,5 m
Ne-am trezit cu 1,8 m fara foc de avertisment. La ultima raportare totul era fantastic.
Ce ma intereseaza dvd de 0,2 sau 0,32 daca imi pica cu cativa lei actiunea intre momentul cand sunt anuntat ca e bugetat mare profit si momentul cand aflu ca e pierdere sau cine stie ce?
Cum sa zici ca investesti in asa ceva? Nu investesti, joci ruleta lui Gavan!
2.3. vinde baiete (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2022, 15:25)
chiar e bine daca vinzi daca atata pricepi, sa cumpere cineva care le va vinde mai scump
3. eu am cumparat
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2022, 15:31)
imi place compania si am incredere in conducere
4. Pro si contra
(mesaj trimis de Actionan MAM în data de 18.03.2022, 19:36)
Din pacate dl Gavan nu este un bun comunicator pe piata Aero. Ar trebui sa explice faptul ca deschiderea unui nou magazin implica si un stoc constant de produse de 3-4mil lei (pe langa achizitia si amenajarea magazinului din Ghencea, achizitie realizata partial cu banii din plasament). Acest stoc erodeaza profitul companiei in anul in care este initiat stocul.
Oricum ar fii insa, profitabilitatea este departe de cea bugetata in memorandumul de listare. Fac eu pe avocatul diavolului si spun ca o parte din vina e si din cauza certificatului verde. Asta insa nu il scuteste pe domnul Gavan sa comunice mai abil si cu micii actionari, trecand peste nervi si emotii de moment.
De departe insa cel mai mare defect al dlui Gavan este faptul ca s-a decredibilizat singur cand a realizat achizitia propriei compani cu banii din plasament. Nu vorbim de o suma majora (undeva la 100k E e partea domnului), dar principiul ramane. Astept mai multa comunicare si seriozitate din partea dlui Gavan, ca potential de scalabilitate exista din plin! Mai ales tinand cont de contextul actual (inflatie, saracie, razboi), oamenii de rand se vor indrepta catre a isi face cu mana lor mobila, diverse reparatii, etc. Asa ca doar el isi poate pune piedici singur.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.03.2022, 11:58)
stocurile nu au impact asupra cheltuielilor decat indirect, prin dobanda platita pentru cashul necesar achizitionarii, daca finantarea se face prin credit. la 4 milioane valoareea stocurilor si 5% dobanda p.a. impactul nu este semnificativ, 200k lei. altfel, ele raman element de activ bilantier. doar in momentul vanzarii, atunci cand apare si venitul, se inregistreaza si cheltuiala cu stocul.
5. fără titlu
(mesaj trimis de /M/ în data de 18.03.2022, 23:42)
Din pacate Dl. Gavan , este doar un mare visator. El a declarat ca va infiinta 12 Magazine noi in urmatorii 5 ani. Stiind ca in 2021 , teoretic trebuia sa deschida 2 MAM B. noi , a reusit sa deschida doar unul singur (rezilierea contractului din Brasov). Actionarii actualii , inca nu au subcris la MCS-ul de anul trecut. Cu profitul total anuntat pe 2021 , presupunem ca acei actionari nu mai sunt la fel de motivati. Pretul actiuni a scazut cu 65% in 8 luni zile (de cand s au acordat gratuitele de anul trecut). Profitul pe tot anul 2021 este 1.801.000. Perspective prea bune , nu mai sunt, din pacate ...
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.03.2022, 11:26)
Ce au bramburit ei despre majorarea aia era inca o minciunea. Ea nu se mai putea face oricum ca era scadenta in 12 luni de la aprobare, conform legii, adica in aprilie 2022.La vremea cand au dat comunicatul ca'amana'treaba cu majorarea nu era timp pentru depunere-aprobare prospect, 30 zile subscriere faza 1 etc. Nu puteau face majorarea ca nu avea cui vinde drepturile, ori se subscria la pret foarte mic si era el mult diluat.
I-a prins odata la o majorare la plasament cand a servit niste cifre de profit cu rentabilitate mirobilanta pentru business de retail care isi propunea sa castige accelerat cota de piata. Naiba a mai vazut companie care intra in piata cu marje mai mari decat aia care domina piata. Dar pe atunci se serveau toate gogomaniile credulilor.
Anul asta scrie in memorandum ca face 9 milioane profit. Anul trecut 8 la 45 m CA si a iesit 1,8.Ia sa vedem cum anunta corect ce va face anul asta, nu sa prosteasca in continuare cu promisiuni de Pinocchio. Cand tu faci buget la plasament cu marja neta 8/45 si vrei sa te extinzi accelerat credibilitatea se evaporeaza. El nu o va mai recastiga pentru ca a mintit prea tare la inceput si apoi a insistat sa le pastreze desi se vedea cu ochiul liber cum merge treaba in retail.