MANDA: "Următoarea vizită a membrilor comisiei va fi la unităţile SRI care se ocupau de interceptări"

V.D
Politică / 21 februarie 2018

Claudiu Manda (Sursa foto: Facebook)

Claudiu Manda (Sursa foto: Facebook)

Senatorul Claudiu Manda, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii, a anunţat că următoarea vizită a membrilor comisiei va fi efectuată la unităţile SRI care se ocupau de interceptări, pentru a se lămuri cum erau acestea desemnate de parchete.

"O parte dintre petenţi au avut suspiciuni în ceea ce priveşte desemnarea beneficiarilor secundari de către unităţile de Parchet. Cum au fost aceşti beneficiari secundari desemnaţi, de ce a fost desemnată o anumită unitate sau altă unitate a SRI, baza legală şi ce au făcut aceşti beneficiari secundari, dacă au dus la îndeplinire acele mandate (...) sau ce s-a întâmplat acolo. E un subiect pe care l-am avut în atenţie. Am trimis la sfârşitul anului trecut solicitarea noastră către SRI, ne-a venit acest răspuns. A venit răspunsul, care era baza legală. Într-o mare măsură suntem lămuriţi. Sunt lucruri în care nu suntem încă lămuriţi şi o să ne lămurim împreună. (...) Am decis, în cadrul comisiei, ca următoarea vizită pe care o s-o facem să fie la unităţile care se ocupau sau se ocupă în continuare de partea de interceptare şi de redare a interceptărilor, să întrebăm la faţa locului, să ne lămurim cum erau desemnate acestea şi alte elemente", a afirmat Manda, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Parlament.

El a subliniat că membrii comisiei vor să vadă "dacă este prevăzută într-o lege noţiunea de beneficiar secundar, dacă este prevăzut în vreo lege ca orice unitate de Parchet să stabilească unitatea din interiorul SRI care se ocupă de aceste lucruri şi cum au funcţionat" ele. "O parte dintre petenţi, de-a lungul timpul, au spus-o şi în spaţiul public, au spus-o la comisie după ce unităţile de parchet obţin de la unităţile de instanţă încheieri de şedinţă în care se autorizează interceptări pe mandate de supraveghere tehnică, unităţile de parchet şi nu vorbim de una anume, sunt probabil toate cazurile, stabileau care este unitatea din cadrul SRI, pe care o numeau beneficiar secundar, şi care să ducă la îndeplinire acele mandate de supraveghere tehnică", a detaliat Manda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb