Manifestări dedicate împlinirii a 90 de ani de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Internaţional / 12 iunie 2016

Manifestări dedicate împlinirii a 90 de ani de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a participat sâmbătă dimineaţă la tradiţionala trecere în revistă a trupelor, în apropierea Palatului Buckingham, în a doua zi a festivităţilor dedicate împlinirii a 90 de ani de suverana britanică, înainte de a asista la un miting aviatic înconjurată de familia regală, relatează AFP, citată de Agerpres.

Alături de soţul ei, Prinţul Philippe, care vineri a împlinit 95 de ani, regina a salutat din trăsura regală mulţimea masată de-a lungul aleii Mall are coboară dinspre palat. Îmbrăcată într-un pardesiu verde şi o pălărie asortată, suverana a atras toate privirile. Verdele ţipător al ţinutei reginei i-a determinat pe unii internauţi să compare culoarea cu cea a broscoiului Kermit.

Aproximativ 1.500 de militari în uniformă de paradă şi 300 de cai au defilat la această ceremonie intitulată "Trooping the colour". Familia regală, cu prezenţa în premieră a prinţesei mezine Charlotte, născută în mai 2015, a asistat apoi la o impresionant miting aviatic de la balconul Palatului Buckingham.

Aniversarea reginei, un eveniment sărbătorit tradiţional în privat, a mobilizat cu prilejul împlinirii a 90 de ani a suveranei, o mulţime impresionantă masată la poalele castelului Windsor, urmată de numeroase festivităţi.

Inaugurate vineri cu un serviciu religios la catedrala Saint-Paul din Londra, în prezenţa premierului David Cameron şi a altor personalităţi importante ale ţării, festivităţile durează tot weekendul.

Astăzi, un "street party" uriaş va fi organizat de-a lungul aleii Mall, în prezenţa a peste 10.000 de participanţi, în paralel cu festivităţi mai modeste desfăşurate pe întregul teritoriu al Marii Briutanii.

Născută la 21 aprilie 1926, regina îşi sărbătoreşte ziua de două ori: în privat, la data naşterii, şi într-o ceremonie oficială în luna iunie, conform unei tradiţii istorice, pentru a evita capriciile vremii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb