Manifestaţii antirasism în SUA: ONU evocă o ''utilizare disproporţionată'' a forţei

A.B.
Internaţional / 24 iulie 2020

Manifestaţii antirasism în SUA: ONU evocă o ''utilizare disproporţionată'' a forţei

Naţiunile Unite au avertizat vineri împotriva unei "utilizări disproporţionate" a forţei împotriva manifestanţilor antirasism în oraşele americane şi şi-au exprimat îngrijorarea faţă de posibile "detenţii arbitrare", potrivit France Presse.

"Manifestaţiile paşnice, care s-au desfăşurat în oraşe din SUA, precum la Portland, trebuie să poată continua", a declarat purtătoarea de cuvânt a Înaltului comisariat ONU pentru drepturile omului, Elizabeth Throssel, în cadrul unui briefing virtual.

Manifestanţi şi jurnalişti care acoperă manifestaţiile trebuie să-şi poată exercita meseria fără să rişte "arestări arbitrare sau detenţia şi nici să fie supuşi unei utilizări disproporţionate a forţei", a adăugat ea.

O anchetă oficială a fost deschisă joi de Ministerul american al Justiţiei la acţiunea foarte controversată a poliţiştilor federali la Portland (nord-vest), unde confruntări au loc aproape în fiecare noapte între forţele de ordine şi manifestanţi antirasism.

De o săptămână, numeroase înregistrări video publicate pe reţelele de socializare arată aceşti agenţi federali în uniforme dotaţi cu echipament militar, ieşind din vehicule fără însemne instituţionale pentru a-i aresta pe manifestanţi.

"Autorităţile trebuie să garanteze că forţele de securitate federale şi locale sunt identificate clar şi utilizează forţa doar când este necesar şi potrivit normelor internaţionale", a declarat Throssel.

Mişcarea de protest a început în urmă cu peste 50 de zile în ţară după moartea unui afroamerican, George Floyd, asfixiat la sfârşitul lunii mai sub genunchiul unui poliţist alb.

Preşedintele american Donald Trump a ordonat desfăşurarea agenţilor federali în mai multe oraşe, cum ar fi Chicago, pentru a "restabili ordinea", suscitând reacţii de protest în special din partea responsabililor democraţi.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Acum o sa inceapa un razboi civil intre republicani si democrati?

    1. Stai cuminte! poate între albi si negri. Ferească Sfântul!.

      Pai nu s-au razboit albii cu albii pentru negrii?Si tot nu e bine.

      nu acum.

      din Sept 2020 - pana prin 2022 (trim1). 

      dupa alegerile din 2 nov 2020 nimeni nu va accepta presedintele ales (fortele coezive sociale sunt exceptional de slabe).  

      urmeaza de la conflicte verbale pana la impuscaturi pe strada si batai.

      din 2022 pana in 2028/2032 apar tendinte secesioniste in SUA.  

    SUA,acum, mi se pare mai degrabă un imens Cazino decât o țară: mult sclipici, averi care se fac peste noapte, tipi care darama statui,idei ale unui comunism castrat (de ce nu merg in Coreea să vadă unul real) candidați la presedintie care n-ar trebui să treacă textul politic...

    Acum este nevoie însă de o Americă puternică! 

    1. Testul psihologic.E nevoie si de aviz psihiatric.

      tara aia e in disolutie omule

      caderea SUA va lua undeva intre 8 si 9 ani si se va petrece in intervalul 2022 - 2030/2032.

      Romania ar face bine sa isi revizuiasca alegerile. . . mai catre Germania si Franta si caaaaat mai departe de Turcia si Rusia.  

    Se pare ca ONU este capul rautatilor din miscarile antisistem din USA. Trump trebuie sa fie mai ferm si sa curme de la radacina raul facut de anarhistii asa zisi antirasism. Trebuie instaurata ordinea si disciplina plin aplicarea legilor existente. Politia trebuie intarita sa puna ordine in manifestantii care vandalizeaza magazine si impusca oameni nevinovati. Traim vremuri foarte tulburi ,,,ce este bine este considerat rau si ce este rau este considerat bine. O lume intoarsa cu fundul in sus. Ce ma mira este ca partidul democrat este de acord cu acesti manifestanti antirasism ba ii si sustine. America ajunge rau foarte rau ...

    1. Vor sa castige alegerile.Scopul scuza mijloacele.La noi ,parlamentul nu baga bete in roate guvernului?In situatii obisnuite ai zice ca e cat de cat acceptabil dar in situatii de criza de genul acesta nu ar trebui sa se comporte asa,nici unii,nici altii.Nu e loc de intors.Se respecta regulie recomandate de catre specialisti si gata.Politicienii ne-ar fi inspirat incredere si respect daca ar fi conlucrat in situatia de fata.Ar trebui sa invete sa iubeasca oamenii acestei tari si sa ii respecte.Si ei fac parte din acest popor dar ne numesc romani de parca ei ar fi altceva.Sper sa nu zica ca nu au bani pentru populatie dar pentru alegeri da.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb