MANIFESTUL SPERANŢEI OFERIT DE TAROT România, peste 100 de ani
BURSA
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 24 iunie 2010
La începutul următorului secol, România îşi va fi regăsit vocaţia de bunătate şi putere, restaurând disciplina şi ordinea în ţară. Prin soliditate, fermitate şi stabilitate internă, prin maturitate, experienţă şi responsabilitate în relaţiile externe, România se va fi impus printre naţiunile mari ale lumii.
Profeţia aceasta luminoasă aparţine cărţilor de Tarot expuse, începând de ieri, la Palatul Mogoşoaia, ca lucrare de licenţă în grafică (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti), a studentei Laura Floriana Dumitrescu (22 de ani).
După ce ieri am reprodus planşa care furniza răspunsul Tarotului la întrebarea "Cum va evolua economia mondială în următoarea sută de ani", astăzi ne respectăm promisiunea să o reproducem pe a doua, cea care răspunde la întrebarea "România, peste o sută de ani" (într-un "tiraj" - pasenţă, în limbajul Tarotului - a cărui configuraţie poartă numele de "cercul celest").
Dacă este să credem Tarotul, peste un veac, Româ-nia va fi un tărâm minunat, o ţară a performanţei fără concurs, cu oameni lucizi fără răutate, fericiţi fără excese şi respectaţi pentru demnitatea solicitudinii.
Astăzi, niciun om întreg la minte nu ar îndrăzni să proiecteze astfel viitorul nostru.
Doar cărţile de Tarot pot fi într-atât de iraţionale.
Dar, nu este un vis splendid?
Nu aceasta ne dorim cu toţii?
Vă propunem profeţia Tarotului ca pe un manifest al speranţei noastre.
De ce nu?
Şi dacă va fi aşa?!
NOTA: Laura Floriana Dumitrescu este, de patru ani, colaborator al Grupului de presă BURSA, asigurând, în acest interval, asistenţă în fotografia şi creaţia vestimentară necesare Calendarului BURSA. De altfel, ea este şi unul dintre cele douăsprezece "manechine" din Calendarul anului acesta şi printr-o coincidenţă, ilustrează chiar aceas-tă lună iunie (o puteţi vizualiza pe site-ul BURSA). Lucrarea de licenţă a Laurei Dumitrescu (24 de planşe) este expusă, începând de ieri, la Palatul Mogoşoaia, alături de cele ale colegilor săi de an.
1. umor negru?
(mesaj trimis de moartea în data de 24.06.2010, 11:49)
pentru un ziar economic, e jenant ca nu mai aveti subiecte REALE pe care sa le prezentati in deschidere. criza se vede clar in presa pe care o prestati cu amatorism, asa ca mai bine stingeti lumina si reorientati-va profesional, inainte sa dispara si speranta din cartile de tarot
1.1. foarte frumos (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Cornel în data de 24.06.2010, 12:19)
Este foarte liric textul si foarte frumoasa ideea. Este interesant ca Bursa are citiva inamici care vor sa-i vestejeasca calitatile (dar n-au spor,calitatile sint prea evidente). O idee foarte frumoasa,cea de astazi. Bravo!
1.2. Va preferam ca designera vestimentara! (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de S.I. în data de 24.06.2010, 12:39)
Tarotul este interesant ca un mod de ati pierde vremea in societate..Aplicat in prognozele economice pe un interval atat de mare de timp in cazul Romaniei mi -se pare ..inedit. Pe bune Pare o mica diversiune mediatica ce poate genera ceva idei. Ca un joc de societate la dimensiuni mai mari. De fapt, nici-o prognoze economica nu mai poate fi facuta acum. Chiar daca am utiliza sisteme fuzzy. Si atunci? Pun o intrebare: sunteti sigura ca in anii 2855-2865, cand se va produce , ca efect al actiunii misterioasei planete Nubiru , schimbarea pozitiei polilor cu ecuatorul,avand ca efect extinctia actualei civilizatii ,tarotul o poate confirma? Mai sunt 840-850 de ani pana atunci! Mai stim si noi de gluma! Dar ciclicitatea civilizatiilor terestre este un fapt real. Din pacate..
1.3. Completari ..ortografice (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de S.I. în data de 24.06.2010, 12:50)
Randul 4 in loc de prognoze ,a se citi prognoza economica. De fapt sensul intrebarii este urmatorul: prognozele dvs se intind pe un interval mai mare de timp? De exemplu ,pana in anii 2850-2860? Asa , ca un joc de societate...
1.4. da,asta e ideea (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de MAKE în data de 24.06.2010, 13:12)
Puteti sa-l luati ca joc de societate. Puteti sa-l luati ca manifest al sperantei,asa cum propunem noi. Intr-o perioada cind se spun si se fac atitea timpenii,cred ca fictiunea tinerei noastre colaboratoare are darul sa ne reaminteasca largimea lumii si faptul ca avem resurse launtrice,chiar daca ni se epuizeaza cele materiale.
2. Romania
(mesaj trimis de Romania în data de 24.06.2010, 19:42)
Nu am uitat de voi,
Voi at uitat de noi,
Ingrati fara de tara!
Vor trece secoli iara
Si voi veti fi uitati
Pribegi sau imparati!
Eu voi ramane-aici
Cu fii vostri mici
Sa spun din infinit:
Parintii v-au iubit!
Pamantul meu
Va apasa greu
Peste nemernici!