Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu John Kerry

V.S.
Politică / 6 septembrie 2023

Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu John Kerry

România este interesată de intensificarea cooperării româno-americane în vederea consolidării Iniţiativei celor Trei Mări, a promovării obiectivelor economice comune şi a securităţii regionale, a afirmat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu, la întrevederea, de la Palatul Victoria, cu reprezentantul special al preşedintelui SUA pentru probleme climatice, John Kerry, aflat la Bucureşti cu ocazia Summitului şi Forumului de Afaceri al I3M, potrivit Agerpres.

"România este interesată de intensificarea cooperării româno-americane în vederea consolidării Iniţiativei celor Trei Mări, în calitatea Statelor Unite de partener strategic al acestui format de cooperare, şi ne dorim promovarea obiectivelor economice comune şi a securităţii regionale", a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit sursei citate, şeful Executivului a subliniat importanţa realizării unor proiecte care să sporească gradul de interconectivitate în regiunea celor Trei Mări, precum Via Carpatia şi Rail-2-Sea.

De asemenea, premierul a exprimat interesul României pentru orientarea Iniţiativei celor Trei Mări către domeniile energiei cu emisii reduse de carbon şi al energiilor regenerabile, nucleară şi pe bază de hidrogen.

Cu acest prilej, premierul Ciolacu a menţionat dorinţa unor companii majore din SUA de a realiza investiţii noi în România, exprimându-şi speranţa că lucrările Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări vor contribui la concretizarea acestor investiţii, mai precizează Executivul.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre situaţia de securitate regională, oficialul american transmiţând mulţumiri României pentru sprijinul multidimensional acordat Ucrainei.

În acest context, Marcel Ciolacu a reafirmat susţinerea României pentru Ucraina, atât timp cât va fi necesar, şi a mulţumit, la rândul său, Statelor Unite ale Americii pentru sprijinul ferm pentru securitatea ţării noastre, reflectat în creşterea prezenţei militare americane pe teritoriul ţării noastre, dar şi în mesajul ferm de ataşament faţă de Articolul V al Tratatului Nord-Atlantic, mai menţionează sursa citată.

De asemenea, premierul a reiterat interesul României de a conlucra strâns cu partea americană pentru realizarea obiectivelor Strategiei privind Marea Neagră a administraţiei SUA.

În acelaşi timp, Marcel Ciolacu a reafirmat dorinţa României de a înregistra progrese în includerea cetăţenilor români în programul Visa Waiver al SUA, astfel încât anul viitor să fie îndeplinite condiţiile necesare pentru atingerea acestui obiectiv, mai arată Guvernul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb