Marcel Ciolacu: "Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică"

S.B.
Politică / 4 august 2023

Marcel Ciolacu: "Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică"

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, vineri, că "actul de guvernare este mai important decât păruiala politică" şi este nevoit să caute soluţii concrete la realitatea din ţară, informează news.ro.

"Realitatea este că au fost făcute împrumuturi foarte mari în anii precedenţi, iar pandemia a demonstrat o sete incredibilă pentru risipă", a transmis premierul, adăugând, însă că nu caută vinovaţi în trecut. "Românii îi ştiu mai bine pe vinovaţi", a mai afirmat premierul.

"Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică. Un partid responsabil se află la conducerea ţării pentru a arăta că este capabil să ia decizii pentru oameni, nu pentru a-şi expune în piaţa publică frustrările politice. Nu mă voi angaja în niciun fel de conflicte care nu au legătură cu priorităţile cetăţenilor. Mă voi lupta doar pentru măsurile care ţin de viaţa oamenilor obişnuiţi, de nivelul de trai şi de problemele lor de zi cu zi", a scris, vineri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta afirmă că are datoria să vină cu soluţii concrete la realităţile din ţară.

"Iar realitatea este că au fost făcute împrumuturi foarte mari în anii precedenţi, iar pandemia a demonstrat o sete incredibilă pentru risipă. Datoria mea este să echilibrez situaţia. Lipsa de acţiune şi bla bla-ul politic înseamnă, în fapt, blocarea fondurilor europene atât de necesare pentru dezvoltare. Şi nu voi permite niciodată aşa ceva", a mai afirmat premierul.

Marcel Ciolacu susţine că nu fuge de răspundere şi nici nu caută vinovaţi în trecut.

"Românii îi ştiu mai bine pe vinovaţi. Rolul meu este să vin cu soluţii, să asigur stabilitatea politică şi economică a României, să răspund la problemele cetăţenilor şi să îi protejez pe cei afectaţi de creşterea preţurilor. De asta mă voi ocupa. Scandalurile şi disputele care ţin de menajeria politică le las în seama altora", a încheiat premierul.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi, că se observă "o escaladare a discuţiilor despre diverse vinovăţii privind starea actuală a bugetului".

"În opinia mea, a căuta vinovaţi pentru starea bugetului de astăzi şi legislaţia aferentă nu ne duce înainte", adaugă el.

Ciucă le solicită reprezentanţilor PNL şi PSD să se concentreze "spre rezolvarea, de urgenţă, a problemelor bugetare structurale".

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a afirmat că, în ultimul timp, unii liberali au lansat atacuri la adresa premierului Marcel Ciolacu, iar acest lucru ar ascunde de fapt un plan al PNL de a îl debarca de la şefia partidului, prin luna septembrie, pe liderul formaţiunii liberale Nicolae Ciucă.

Totodată, mai mulţi reprezentanţi PSD au atacat guvernările liberale anterioare.

Deputatul social-democrat Marian Mina a scris pe Facebook că "Nicolae Ciucă ştie foarte bine ce dezastru economic au lăsat în urmă ceilalţi doi premieri de dreapta, Ludovic Orban şi Florin Cîţu".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. DOMNULE CIOLACU. Pentru a putea sa scoateti Romania din MARASMUL in care a fost adusa de PNL,nu veti reusi decat daca rupeti coalitia sa avem alegeri anticipate sau,daca dati afara de la guvernare PNL. Pe politicienii din PNL nu ii intereseaza MAJORITATEA ROMANILOR ci,cum sa se opuna ca firmele STRAINE care SCOT din Romania miliarde de euro sa nu plateasca statului roman impozite si taxe la fel cum FIRMELE MAMA le platesc la ei acasa.Deasemenea,nu va sustine nici presa care si ea are de pierdut din salariile grase,casoaiele si masinile de lux. Ei,nu sunt obisnuiti sa fie taxati ci doar GIOVLAIE pe la televizor ca dumneavoastra nu faceti bine ce faceti ,dar nu vin cu masurile gandite de MINTILE lor luminate sa va spuna cum trebuie scoasa TARA din MOCIRLA. Nu aplecati urecchea la toti ANAL-istii,fenechii, raresii,sighiartaii sau unu din maramures care rage ca un magar pe toate posturile dar el,este un HABARNIST,unu cosma.Nu o sa va fie usor nici cu unii ca CTP,care in tartacuta lui are tarate. Romanii de rand,asteapta sa luati masuri pentru ei si nu pentru IMBUIBATII ca salarii de mii si zeci de mii de euro. Lupta pe care o duceti cu toti cei de mai sus,o sa fie mai grea ca RAZBOIUL din UCRAINA si ca sa parafrazam un proverb romanesc :ORI INVINGEM,ORI MURIM. SUCCES si mult curaj.!

    1. MARASMUL de care vorbesti a fost adus si de psd ca au guvernat impreuna , nu stiai ? te-ai trezit din somn ?, ce tot o zgudui cu DOMNULE CIOLACU ?

      Imediat cum PNL a venit la guvernare după ce i-a ajutat PSD dându-și jos propriul guvern a făcut așa: (1) ajutor de stat de 850 milioane EUR pentru privații de la Archelor Mittal, (2) 700 milioane de euro fratilor Micula.

      Dumneata cred că visezi dacă ai impresia că PSD-ului îi pasă de "oamenii de rând". Uită-te doar cum le dat cu flit profesorilor - cei mai umili dintre bugetari. 

      Singurii oameni de rând de care au grija sunt bugetarii lor de LUX: soții, rude, copii etc. plătiți cu salarii ENORME pentru a face absolut nimic.  

      ...

      Aveti mare grija domnule Ciolacu. A mai aparut un contestatar din PNL,care nu este deacord cu taierile de SPORURI,si SALARII la IMBUIBATII de prin MINISTERE,CONSILII JUDETENE,AGENTII si alte INSTITUTII intesate de TAIETORI de FRUZE la CAINI. Daca doriti sa stiti cine este acest contestatar,faceti rost de o fotografie a individului apoi cumparati un PUI OPARIT si vedeti daca acest PNLPD de la TIMISOARA pe nume de NICA,nu o sa va impresioneze,dupa care,TRAGETI APA.!

    Demisia!!!

    A se citi "CIORDEALA este mai importanta decât păruiala politică"

    Ciolacu si PSD, marii sustinatori ai ajutoarelor sociale pentru lenesi si betivi (votantii traditionali), marii protectori ai neamurilor si ai amantelor cuibarite prin institutiile statului. Cineva trebuie sa munceasca pentru haha let ele astea: noi.

    Adică cum explicați ca ati tăiat posturile neocupate, ne luați de prosti, nu ați tăiat nimic dar creșteți impozitele, pe cine o sa mai impozitați ca România este tot mai rara la numarul de locuitori.

    Vedeți cum creste petrolul stați sa vedeți inflație, robor în tavan etc.

    Actul de guvernate corect și profesionist, cinstit și patriotic.

    Avem? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb