MARCEL CIOLACU:  "Este exclusă posibilitatea unui guvern PSD-PNL"

S.B.
Politică / 6 decembrie 2020

"Este exclusă posibilitatea unui guvern PSD-PNL"

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este exclusă posibilitatea constituirii unui guvern PSD-PNL şi a adăugat că "aşteaptă ca Ludovic Orban să-şi dea demisia" din funcţia de premier, pentru că "românii au cerut acest lucru prin vot", informează Agerpres.

Întrebat la România TV dacă există posiblitatea formării unui guvern PSD-PNL, Ciolacu a afirmat: "Eu am anunţat în campania electorală că excludem să facem un guvern cu PNL. Votul românilor este foarte clar. România intră într-o nouă etapă".

O eventuală înţelegere cu PNL ar putea fi realizată doar într-un guvern de uniune naţională, a adăugat Ciolacu.

El a precizat că aşteaptă să vadă care sunt procentele cu care intră fiecare partid în Parlament.

"Eu aştept întâi demisia domnului Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru. Românii, prin vot, i-au cerut acest lucru", a susţinut liderul PSD.

Despre faptul că Ludovic Orban ar putea fi din nou propunerea de prim-ministru pentru a forma noul guvern, Ciolacu a spus: "Doamne fereşte! Adică, înseamnă că nu mai înţelegem nimic din ceea ce îşi doresc românii sau ceea ce înseamnă democraţie".

"Eu ştiu Constituţia. (...) Noi vom veni cu o prima propunere de prim ministru. Avem 10 zile cu prim-ministrul desemnat pentru a creiona o viitoare majoritate. Totuşi, jocul democratic să-şi urmeze cursul. Am avut o campanie electorală, o implicare grosolană a preşedintelui României în această campanie şi eu vreau totuşi să uit cât mai repede aceste momente. (...) Eu mă bucur că am scăpat de coşmarul denumit Guvernul Orban", a mai liderul PSD.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a menţionat că a avut o discuţie cu liderul Pro România, Victor Ponta, dar "nu de a face un viitor guvern".

"Am avut o discuţie cu domnul Victor Ponta - reprezentanţii partidelor noastre din secţiile de votare să fie împreună vigilenţi, să nu fim furaţi la aceste secţii de votare. Ştim cu toţii ce s-a întâmplat la Sectorul 1 la alegerile locale. Şi o să continui aceste dialoguri şi cu domnul Eugen Tomac, să avem această unire a partidelor să ne apărăm votul", a mai declarat el, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nea' Ciolacule , eu pun pariu ca daca sefii tai gradati iti ordona sa formezi impreuna cu Sica, USL 2.0, o sa dai din rasputeri la vasle pentru acest proiect politic, mai ceva decat atunci cand il plimbai cu barca pe Dragnea!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb