Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, a afirmat în această seară la Topul National al Firmelor Private din România 2022, eveniment organizat de CNIPMMR, că este nevoie urgent de supraimpozitarea temporară a afacerilor de peste 100 milioane euro.
"Antreprenorii români produc mai mult decât cele 320 de corporaţii din România care plătesc un impozit de 0,8%, mai mic chiar decât impozitul de 1% platit de microintreprinderi. Acest lucru nu reprezintă un mediu concurenţial echitabil. De aceea este nevoie de supraimpozitarea marilor afaceri de peste 100 milioane euro, pe o perioadă limitată - până la finalizarea actualelor crize - pentru a avea fonduri suplimentare pentru educaţie şi sănătate.(...) Nu vreau să ne luptăm cu multinaţionalele dar vreau să stabilim reguli clare care sa se aplice tuturor", a declarat Marcel Ciolacu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2022, 20:10)
Cu ocazia asta poate prin consumul populatiei se mai revarsa ceva in piata si la afacerile mici romanesti ca mor pe capete si afaceri si cetateni romani in tandem cu piramida populatiei.
s c cret
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2022, 21:21)
Supraimpozitarea bineinteles vor suporta
exclusiv afacerile romanesti,
ca cele straine o fenteaza ca de obicei
3. Gargara...
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2022, 23:21)
Am senzatia ca acest individ complet pe dinafara logicii economice, isi pierde ultima bruma de succes la publicul lui incult...
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.11.2022, 00:50)
Asa Marcel! Pe ei, pe mama lor!
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.11.2022, 06:59)
asa comunistule, sa-i pedepsim pe cei care produc ceva si se dezvolta, sa le dam in cap
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.11.2022, 09:15)
asa- i in toata lumea propagandistule !
5.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.11.2022, 17:31)
Daca te duci al World Bank o sa gasesti un document vechi vechi... in care o sa vezi pe glob si tari cum a fost jucat ciclil "taxelor si impozitelor" fata de "corporatii / companii si firme mici". Acest ciclul lung la zeci de ani urca si coboara taxele si etc simultan saltand si prabusint concurenta si monopolul.
Guvernele vor inclina automat catre taxare mai mare atunci cand unele institurii / jucatori devin puternici financiari!
Vezi perioada "capitalului" in cai ferate.... acum e capitalul in "tehnologie IT"...
Legile si taxele sunt FACUTE de BOGATI (detinatorii de capital si creatorii de capital)... GUVERNELE doar le APLICA; guvernele cand "capitalistii" devin ciclic prea "bogati" incep sa apese economia negativ... aici se intervine ciclic la deblocarea capitalului si directionarea lui in economie catre clasele de mijloc si de jos.
Problema e ca, "claseme de mijloc si de jos" involuntar - repetitiv redirectioneaza capitalul cirulat cu tot cu profit si taxe adaugat tot spre capitalisti (dupa caz cand in piata mai mult catre monopolurile existente sau catre concurenta data de firme mici).
Rolul Guvernelor nu este de a "Face profit"; daca guvernele vor face profit economii si natii vor crapa sub povara datoriilor de dus facute in anticiparea viitorelor fluxuri de capital ce ar urma sa curga in piata nominal mai sus!!!
s c cret
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.11.2022, 07:33)
Se pricepe omul. Nu am cuvinte. Trebuie votat tot timpul. A pus România pe drumul cel bun.
7. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.11.2022, 09:13)
cred ca a lesinat dupa acest '' act de curaj '' . om mai fricos ca aceasta marioneta nu poti gasi !
8. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.11.2022, 10:49)
"pe o perioada determinata". de ce acum? doar nu suntem in recesiune? ca nu suntem. avem crestere economica si cresteri de preturi, zilnic se schimba preturile(in sus). Singura explicatie la care ma gandesc e ca nu prea se mai gasesc bani de luat imprumut cu dobanzi real negative.