Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, că începerea şcolii aduce şi probleme legate de trafic în marile oraşe, în mod special în Capitală, anunţând că vai convoca în următoarele zile o întâlnire la Guvern cu primarul general Nicuşor Dan, cu primarii de sectoare şi cu miniştrii implicaţi: Transporturi, Energie, Educaţie, Dezvoltare, Interne, informează news.ro.
Prim-ministrul a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern, că cel mai important subiect este începerea anului şcolar.
"Am vizitat în acest week-end mai multe şcoli ca să mă asigur că totul este pregătit pentru elevi, dar şi pentru profesori. Am fost atât în mediul rural, cât şi în mai multe sectoare ale Capitalei. Este clar că încep să se vadă investiţiile masive din banii europeni, mai ales din PNRR. Sunt convins că toţi primarii, indiferent de culoare politică, vor continua să finanţeze cu prioritate investiţiile în Educaţie, pentru că aceste realizări reprezintă o aşteptare firească a românilor", a precizat şeful Executivului.
El a remarcat, însă, că începerea şcolii aduce şi probleme legate de trafic în marile oraşe, în mod special în Capitală, unde sunt simultan lucrări majore de extindere a metroului şi de reabilitare a linilor de tramvai şi a sistemului de încălzire.
"Sunt multe zone din oraş unde, din cauza lucrărilor, traficul este blocat. Trebuie mai multă implicare din partea autorităţilor locale, dar şi şi centrale, astfel ca bucureştenii să se poate deplasa decent prin Bucureşti în aceste luni dificile. Voi convoca în următoarele zile o întâlnire la Guvern cu primarul general Nicuşor Dan, cu primarii de sectoare şi miniştrii implicaţi: Transporturi, Energie, Educaţie, Dezvoltare şi, nu în ultimul rând, Interne. Oamenii cred că s-au săturat de polemici politice sterile. Vor cu adevărat soluţii! Şi după această întâlnire vom veni rapid cu soluţii!", a declarat Ciolacu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.09.2024, 15:31)
Din pacate problemele legate de trafic nu se pot rezolva usor. Straziile sun inguste, multi copii sunt transportati la scoala cu masina, chiar si din localitatiile limitrofe, copii nu vor sa mearga pe jos la scoala, exista putina autobuze pentru tranportul copiilor la scoala, langa scoli nu sunt amenajate benzi, parcari speciale ca sa blocheze traficul cand coboara-urca copii in autovehicul, si sa nu uitam nici de copii si parintii care se imbratiseza, pupa copii de 3,4 ori, lacrimeza, zici ca se despart macar pentru cateva zile sau o saptamana.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.09.2024, 16:15)
Și uite așa se cresc copii răsfățați care mai apoi nu vor vrea să muncească pentru ca e prea greu șI trăiesc până la 35 de ani pe spatele părinților. Numai ei au dreptate, nu cunosc elemente de bun simț și bună creștere.
Un nou tip de asistați sociali sau creatori de conținut!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.09.2024, 20:51)
Exista modeste masuri care doar reduc foarte putin problema: lucrul de acasa pentru parinti 2 din 5 zile, eliminarea vizelor de flotant pentru intrarea ilegala a copiilor in scolile preferate de parinti in loc sa mearga la scolile arondate de langa locuinta.
Dar va spun masurile radicale.... care rezolva problema. Intai enuntul problemei. METROPOLELE NU SUNT LOCALITATI LOCUIBILE si CONFORTABILE. Nicaieri pe planeta. Peste tot sunt probleme uriase cu poluarea , caldura radianta de betoane si asfalt, insuficienta infrastructurii rutiere, electrice, gunoi, apa, alte utilitati, sanitare, educationale....
Deci, Bucurestiul trebuie salvat prin impartirea lui si INCHIDEREA lui. Oamenii si companiile trebuie descurajate sa se mai mute in Bucuresti. Trebuie sa se mute in orasele mici din jur. Si la 100 de km, de exemplu. Statul trebuie sa dezvolte infrastructura altor orase, nu a metropolelor. Acestea trebuie declarate orase inchise in care nu se mai dezvolta nimic in plus.
Va spun .... Viata in orasele de sub 100 000 de locuitori este minunata. Aer curat, liniste pe strazi, noapte fara trafic, scoli intr-un singur schimb, ....
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.09.2024, 22:05)
Viata in metropolele sub 100 de locuitori este cu adevarat mirifica.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.09.2024, 08:36)
Bucurestiul era oras inchis, pe vremea tovarasului Ceausecu.
Un vizionar!