Marcel Ciolacu: "Legea pensiilor a fost adoptată"

F.D.
Politică / 9 noiembrie 2023

Marcel Ciolacu: "Legea pensiilor a fost adoptată"

Legea pensiilor a fost adoptată joi de Guvern, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu, relatează Agerpres.

"Legea pensiilor a fost adoptată! Legea pensiilor a fost adoptată! Nu există "nu vreau" sau "nu pot" atunci când vine vorba de pensionari. Acest Guvern le va face dreptate!", a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

La începutul şedinţei de Guvern, şeful Executivului a anunţat că în noua lege a pensiilor va fi eliminat pragul de 9,4% din PIB reprezentând cheltuieli cu pensiile.

El a subliniat, în debutul reuniunii, că în anul următor nu vor exista măriri de impozite, dar a solicitat şi un plan de măsuri pentru creşterea colectărilor la bugetul de stat.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. I-am votat până acum pe liberali,dar mărturisesc că m-au dezgustat cumplit.Dupa ce și-au dat votul în coaliție pe proiect,s-au trezit a treia zi după scriptură că li s-ar părea că nu sunt bani de mărirea pensiilor.Parca suntem în tara proștilor,conduși de Păcală și Tândală. Și asta cu nu sunt bani a apărut de la liberali,pentru a se băga și ei in seama,deși aveau avizul Băncii Mondiale,in calitate de consultant,cum că proiectul legii pensiilor se încadrează în buget și pot fi suportate măririle de pensii de către statul român.

    1. Domnule CIOLACU. Cea mai HULITA categorie sociala din romania sunt pensionarii. Cei care in 1989 au predat TARA noilor asazisi DEMOCRATI,la cheie,fara datorii,cu fabrici si uzine ,puzderie care a permis noii clase politice sa se imbogateasca din DESTRAMAREA economiei romanesti,declarata de petre roman un morman de fiare vechi,care prin taierea fabricilor si uzinelor a dus la IMBOGATIREA noilor SATRAPI sazis democrati care au vandut STRAINILOR ca si fier vechi ,acele intreprinderi,construite de romanii care azi sunt pensionari, prin SACRIFICII enorme si cu MUNCA si SUDOARE,lucrand cu HARNICIE,sunt azi PARIA nu numai a nilorr asazis CAPITALISTI AUTOHTONI,care in mare parte sau IMBOGATIT vanzand tot ce au construit actualii pensionari strainilor si care culmea cei mai multi dintre BOGATII Romaniei,sunt copii actualilor pensionari. In 1989,imediat dupa revolutie,sau reactivat asazis PARTIDELE ISTORICE,PNTCD si PNL. Cat timp la conducerea acestor partide au fost membrii AUTENTICI ai acestor partide,lupta politica din romania,a dus la un PROGRES LENT dar CONSTANT. Timpul,si-a spus insa cuvantul si dupa moartea acelor adevarati PNTCdisti si PNListi,cele doua partide au fost acaparate de niste FRIPTURISTI,numiti pompos VIITORUL ROMANIEI. Azi,se vede ce sa ales de cele doua PARTIDE ISTORICE,au ajuns niste ANEXE ale noilor STAPANI ai COLONIEI numita Romania.Sa nu uitam cum Romania,a fost DEMOLATA de PNL prin CATU si NEOMARXISTII din USR prin GHINEA care in CARDASIE cu BRUXELLUL au SCRIS PNRR,o FRANA in dezvoltarea tarii. Numai dupa ce PNL,a scapat de USR si de voie de nevoie sau aliat cu PSD,tara,a inceput sa isi revina cat de cat din DEZASTRUL lasat de acea GUVERNARE. Ce se intampla azi.? in cateva luni,PNL,se v-a retrage de la GUVERNARE si v-a reveni la fosta lor DRAGOSTE facand alianta in asazisul POL de dreapta cu USR,PMP si echipa lui ORBAN. La ORIZONT se prevede o noua DESTABILIZARE a Romaniei,prin asazisa lupta POLITICA inainte de ALEGERI,care va fi de fapt o lupta pentru CIOLAN. Noii STAPANI ai COLONIEI,nu vad cu ochi buni o ROMANIA STABILA si PUTERNICA si deja au dat SEMNALUL TRADATORILOR TARII,sa treaca la ACTIUNE. PENSIONARII,sa MOARA pentru BINELE noilor STAPANI.!

      La vot ai o varianta "AUR"cu politicieni de "valoare mondiala"precum Șimion,Sosoaca etc.

      Valoarea lor mondială stabilită la târgul de la Țăndărei !

    Cu surle si tambite PSDeii lui Ciolacu ne prezinta ultima mare pacaleala electorala pregatita pentru 2024.

    Cica pensiile vor creste de doua ori in 2024, la 1 ianuarie si-n septembrie, cu aproximativ 40% si asta pentru ca pragul userist din PNRR de 9,4 % a fost eliminat cu acceptul UE.  

    Pe de alta parte, inflatia pe primele 9 luni din 2023 era undeva pe la 9%...poate sare de 10 % sau nu pana la sfarsitul anului 2023 (doar vrajitorii de la BNR ar putea sa mai prezica mai bine)...adica o indexare de 10% incepand cu 1 ianuarie 2025. 

    Asta inseamna ca, de la un an la altul (2024-2025), pensiile vor creste cu 50 %. 

    Deja vu, nu-i asa? PSD-ii condusi de Viorica, Olguta si eterna Firea au clocit o lege similara in 2019 (nr. 127) care nu s-a aplicat pentru ca nu aveam cu ce...pandemie, criza enegetica, razboi langa granita...etc. 

    Iarasi promisiuni facute de tembelii pentru tembelii. Am mai vazut filmul asta in care Economia e pusa la pamant de politicienii. 2008 suna cunoscut?

    1. Ai mare boala pe pensionari coane, asta-i !

      Foarte corect!

      Altul care-i mănâncă de ruc pe pensionari !

    Dar ca sa fie bani pentru pensii ,salarii si drepturile cumulate deja acordate in instante si prin legi ,opriti risipa Talvar de la ministerul apararii ! Nu este timp destul ca sa creasca armata de maniera sa aiba nevoie si sa foloseasca mega comenzile Talvar ! Asta e coruptie sub protectia functiei ,dati l pe Talvar in cercetarea parchetului ca ne ingroapa in datorii ! Proiectul Nuscale (tot cumparare de influenta ) a fost INTERZIS in SUA si este considerat scump si periculos ,anulati l ca sa nu fie plati degeaba ca la autostrada Bechtel sau Neptun Deep ! Daca vreti credibilitate si sprijin popular ,inchideti aceste uriase vane ale risipei bugetare !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb