MARCEL CIOLACU: "Presupun că joi vom depune moţiunea de cenzură"

M.A.
Politică / 28 ianuarie 2020

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Actualizare - Partidul condus de Meleşcanu anunţă că va vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR

Partidul Forţa Naţională, care reuneşte mai mulţi foşti membri ALDE, între care Teodor Meleşcanu şi fostul vicepremier Graţiela Gavrilescu, s-a întrunit, marţi, în Biroul Permanent Central, unde a hotărât susţinerea moţiunii de cenzură iniţiată de PSD împotriva guvernului PNL, a anunţat formaţiunea politică printr-o postare pe Facebook.

Motivul pentru care partidul condus de Teodor Meleşcanu va vota moţiunea este înlăturărarea "incompetenţilor şi incompetenţei" de la conducerea ţării, respectiv a înlăturării de la putere, pe cale democratică, a actualului regim clientelar intereselor străine, regim care a atacat toate instituţiile democratice parlamentare, a subminat şi continuă să submineze economia naţională, afectând direct nivelul de trai al majorităţii românilor şi viitorul ţării.

"Suntem pentru crearea unei noi majorităţi parlamentare care să asigure rezolvarea urgentă a problemelor cu care se confruntă ţara. Forţa Naţională, prin specialiştii partidului va propune soluţii pentru asigurarea fondurilor necesare majorării pensiilor şi a dublării alocaţiilor pentru copii, dar şi soluţii pentru asigurarea unei creşteri economice pe termen lung, creştere care să se bazeze în primul rând pe dezvoltarea pieţei româneşti de capital.", a explicat formaţiunea politică.

Potrivit sursei citate, conducerea Forţei Naţionale este împuternicită să poarte negocieri pentru stabilirea termenilor unor viitoare alianţe politice pentru alegerile locale şi parlamentare, în interesul românilor.

---

Actualizare - Ludovic Orban: "Parlamentarii PNL nu vor vota nicio moţiune de cenzură."

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că parlamentarii PNL nu vor vota nicio moţiune de cenzură, precizând însă că, "practic", se intră în procedura alegerilor anticipate dacă va trece moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o depună după asumarea răspunderii Guvernului pe tema alegerii primarilor în două tururi de scrutin, transmite Agerpres.

Întrebat la Parlament dacă parlamentarii PNL sunt dispuşi să voteze o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern pentru a declanşa procedura alegerilor anticipate, Orban a spus: "Nu. Mă îndoiesc că parlamentarii PSD vor veni cu mic cu mare să voteze această moţiune de cenzură. Dacă această moţiune trece, intrăm practic în procedură de anticipate. PNL nu va vota nicio învestire de Guvern, probabil şi USR e în aceeaşi situaţie, probabil şi alte formaţiuni care susţin ideea anticipatelor şi vom ajunge la anticipate şi mă îndoiesc că se vor bucura foarte mult parlamentarii PSD, care, mai mult de jumătate, vor rămâne în afara Parlamentului. (...) Parlamentarii PNL nu votează nicio moţiune de cenzură".

Acesta a precizat că "grupurile parlamentare ale PNL sprijină Guvernul PNL şi sprijină proiectele pe care le iniţiază Guvernul PNL în conformitate cu programul de guvernare".

---

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, a declarat, marţi, că este posibil ca social-democraţii să depună moţiunea de cenzură joi, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, informează Agerpres.

"Dacă mâine (miercuri - n.r.) este asumarea (Guvernului - n.r.), presupun că joi vom depune moţiunea de cenzură, pentru că o avem deja făcută. Veţi vedea la vot dacă sunt voturile necesare", a spus Ciolacu.

Miercuri, Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună extraordinară pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea proiectului, a fost votată. Dacă Executivul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb