MARCEL CIOLACU: "Să vină domnul Ciucă premier pentru următorii 3 ani este exclus"

G.B
Politică / 16 noiembrie 2021

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, astăzi, că exclude posibilitatea ca Nicolae Ciucă să fie premier pentru următorii trei ani şi că aşteaptă decizia PNL de a accepta rotaţia premierilor celor două partide la guvernare, potrivit Digi24.

"Am finalizat zona de IMM-uri cu granturi şi cu start-up cu componentă digitală iar producătorii care vor investi în zona de producţie şi procesare vor avea garanţii de la stat 100%. Capitolul Social va fi închis mâine după ce ni s-aduc toate impacturile.

S-au căutat zonele unde statul nu are suficiente venituri, de exemplu cum sunt redevenţele, şi s-a scos de la Ministerul Finanţelor impactul şi vedem printr-o lege cum putem regla lucrurile în comparaţie cu celelalte state din Europa.

La momentul acesta au un impact foarte mic la bugetul de stat ca şi venit. Impactul e 1,6 miliarde de lei. Vrem să vedem ce redevenţe şi care sunt legile în toată Europa şi să le adaptăm şi în România", a declarat Marcel Ciolacu la Parlament.

Acesta a spus că PSD nu a renunţat la suprataxarea persoanelor cu averi mari. "Aşteptăm toate impacturile şi după aia luăm deiciziile finale".

"La PSD există decizia că se poate merge prin rotaţie. Aşteptăm şi de la PNL o decizie în acest sens. După aceea intrăm în negocieri şi vom hotărâ. Ponderile parlamentare contează cel mai mult. PSD este pregătit să ducă toate negocierile posibile ca să deblocăm (...)

Să vină domnul Ciucă prim-ministru pentru următorii 3 ani este exclus", a mai spus Ciolacu.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat marţi, după o nouă rundă de negocieri cu PSD, că discuţiile sunt "într-o direcţie bună", însă nu s-a ajuns la un acord în legătură cu creşterea pensiilor, a salariilor şi a alocaţiilor. Cîţu a spus că negocierile vor continua miercuri. Liberalii au programată o şedinţă a conducerii marţi seara, în care trebuie să discute variantele de premier.

"Noi vrem să dăm primii premierul. Preşedintele are atribuţiile de a alege premierul. Noi vom veni cu o variantă, ne vom înţelege cu cei de la PSD, trebuie să mergem cu un nume. Este un premier al Coaliţiei. Nu va merge PNL cu un premier la Cotroceni. Atunci nu mai are sens să facem Coaliţie", a declarat Florin Cîţu.

Preşedintele Klaus Iohannis nu îi va chema la consultări pe liderii partidelor până când cele trei formaţiuni care negociază viitoarea guvernare nu vor agrea o singură propunere de prim-ministru, au declarat, pentru Digi24.ro, surse oficiale.

Acest lucru îi îngreunează lui Florin Cîţu strategia sa personală de a obţine nominalizarea ca premier, având în vedere că PSD nu acceptă ca el să conducă din nou guvernul, mai ales unul din care să facă parte liderii social-democraţi, după ce tot aceştia au votat moţiunea de cenzură care a dus la demiterea fostului Guvern Cîţu.

Preşedintele PNL, încă premier interimar, a cedat luni seara, la Palatul Victoria, în cadrul întâlnirii cu Marcel Ciolacu şi Kelemen Hunor, postul de premier către preşedintele PSD, în ideea ca rotaţia de premieri să înceapă cu social-democraţii. Cîţu a preferat această variantă pentru că, potrivit calculelor sale, deocamdată nu se poate impune pe sine ca prim-ministru dar încearcă să blocheze şi şansele lui Nicolae Ciucă de a fi desemnat, din nou, pentru şefia Guvernului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ciolacu, 6 luni premier, apoi alegeri, pentru ca AUR ia toată spuza!

    1. Decât slugi globaliste!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb