MARIAN MUNTEANU: "Nu am semnat niciodată un acord cu Securitatea, cu atât mai puţin să-i ajut"

George Forcoş
Politică / 8 iunie 2016

"Nu am semnat niciodată un acord cu Securitatea, cu atât mai puţin să-i ajut"

Actualizare 17:30

Marian Munteanu susţine că sutele de pagini de declaraţii date nu au incriminat pe nimeni, afirmând că informaţiile pe această temă sunt reacţii la proiectele sale politice.

''Nu am colaborat cu Securitatea, ci dimpotrivă. În perioada 1984 - 1989 am fost urmărit, hărţuit, anchetat şi interogat în numeroase rânduri. În pofida ameninţărilor şi presiunilor, nu am semnat nici un angajament. 'Documentul' vehiculat vreme de 26 de ani prin diferite publicaţii nu este semnat de mine, lucru care poate fi probat şi confirmat de instituţiile abilitate. În cursul anchetelor şi interogatoriilor la care am fost supus de către organele de urmărire şi de poliţie politică ale statului comunist, am dat sute de pagini de declaraţii, semnate şi asumate ca atare. În aceste declaraţii nu am incriminat pe nimeni ci, dimpotrivă, am căutat modalităţi prin care să nu pun în pericol persoanele din anturajul meu (colegi, profesori, prieteni ai lui Petre Ţuţea etc)'', scrie pe Facebook Marian Munteanu.

El reaminteşte că în din 2004 a solicitat CNSAS să se pronunţe cu privire la activitatea sa ''anticomunistă din perioada mai sus menţionată'' şi să clarifice acest aspect.

''Din motive pe care nu le cunosc, nu am primit încă nici un răspuns. Am însă speranţa că CNSAS va analiza documentele ce mă privesc, atât din dosarul meu cât şi din dosarele conexe, şi sunt convins că va da verdictul corect, potrivit legii, şi anume că nu am colaborat cu Securitatea ci, dimpotrivă, am avut de suferit de pe urma Securităţii'', concluzionează fostul lider al studenţilor.

El ameninţă din nou cu justiţia în cazul celro care susţin că a colaborat cu Securitatea şi este de părere că dezvăluirile din presă sunt legate de activitatea sa pentru organizarea şi dezvoltarea proiectului său politic, Alianţa Noastră.

(G.F.)

-----------

Marian Munteanu a negat faptul că ar fi colaborat cu Securitatea după ce în presă a apărut un presupus acord care ar fi fost semnat de fostul lider al studenţilor din Piaţa Universităţii.

"Este o minciună! Cum să colaborez cu Securitatea? Ăia m-au bătut, m-au schingiuit! Cum să colaborez cu Securitatea? Am văzut ce a apărut în presă, dar vă întreb pe dumneavoastră: de ce nu se publică fotocopia? De ce nu publică fotocopia acelui acord? Pentru că nu există, vă zic eu de ce. Ei fac acolo un amestec de documente. Pun nişte date obţinute de procurorii din regimul comunist, când te puneau la măsuţă şi trebuia să dai cu subsemnatul, dar eu nu am semnat niciodată un acord cu Securitatea, cu atât mai puţin să-i ajut", a declarat Marian Munteanu, citat de ştiripesurse.ro

Munteanu a anunţat că va da în judecată ziarul Adevărul, acolo unde s-a publicat o anchetă jurnalistică potrivit căreie liderul studenţilor din Piaţa Universităţii ar fi colaborat cu Securitatea sub numele de cod "Ioan".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb