Marile sindicate şi patronate cer guvernului să aprobe planul PNRR doar după consultări cu partenerii sociali

A.P.
Miscellanea / 28 decembrie 2020

Marile sindicate şi patronate cer guvernului să aprobe planul PNRR doar după consultări cu partenerii sociali

Cele mai mari confederaţii sindicale şi patronale cer guvernului Cîţu printr-o crisoare deschisă să aprobe doar după consultări cu partenerii sociali Planul National de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), documentul ce conţine proiectele strategice pe care România vrea să le finanţeze din cei 30 de miliarde de euro de la Comisia Europeană destinaţi relansării economiei după pandemie, potrivit g4media.

"Având în vedere importanţa Planului National de Redresare şi Rezilienţă pentru angajaţi şi pentru angajatori, cerem viitorului Guvern să nu grăbească adoptarea acestui document şi să implice activ partenerii sociali şi să se consulte cu aceştia pentru adoptarea unui plan cât mai consistent şi care să cuprindă nevoia de reformă profundă a societăţii româneşti", arată sindicatele şi patronatele în scrisoare deschisă.

Printre semnatari se numără Confederaţia Patronală Concordia, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Cartel Alfa, Blocul Naţional Sindical, CNSLR Frăţia.

Sindicatele şi patronatele arată că PNRR - a cărui primă formă a fost realizată de Guvernul Orban - trebui să respecte recomandările Comisiei Europene, care a insistat asupra unor reforme strategică în domeniile digitalizării, educaţiei sau protecţiei climatului.

"În forma sa finală PNRR trebuie să reprezinte un instrument pentru viitor, un document strategic construit cu respectarea recomandărilor Comisiei Europene şi structurat în jurul câtorva priorităţi asumate de întreaga clasă politică împreună cu partenerii sociali. Partenerii sociali consideră că acest document va ghida procesul de dezvoltare a României pentru următorii 7 ani, ca urmare este extrem de important ca el să fie agreat cu partenerii sociali pentru a întări rolul acestui mecanism, respectiv acela de a contribui la repararea daunelor provocate de criză, la păstrarea ritmului cu progresul UE, dar şi la pregătirea unui viitor mai bun pentru următoarele generaţii", se arată în scrisoarea deschisă.

"Credem că e mai important că oricând ca toţi cei implicaţi să se aşeze la masa dialogului cu responsabilitate şi cu deplina înţelegere a faptului că România traversează o criză sanitară şi economică neîntâlnită în anii democraţiei, iar depăşirea acesteia este mai importantă decât ambiţiile de moment", mai scriu marile organizaţii patronale şi sindicale.

Organizaţii atenţioneaxă că urmează în o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi social, în special datorită contextului creat de pandemia cu noul coronavirus, iar angajatorii cât şi angajaţii vor continua să se confrunte cu probleme semnificative.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. succes

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb