MARIN ŞTEFĂNEL DAN: "Primăria Municipului Bucureşti trebuie să redevină a bucureştenilor"

Mirabela Vasile
Politică / 16 septembrie 2015

"Primăria Municipului Bucureşti trebuie să redevină a bucureştenilor"

În cadrul şedinţei a Consiliului General al Municipiuli Bucureşti care a avut loc ieri la sediul Primăriei Capitalei, domnul Marin Ştefănel Dan a fost desemnat să exercite atribuţiile funcţiei de Primar General al Municipiului Bucureşti, informează un comunicat de presă.

"Credibilitatea instituţiei şi a angajaţilor săi, în cea mai mare parte oameni de bună credinţă şi profesionişti, a fost afectată înclusiv în faţa partenerilor externi.

"Situaţia aceasta aduce deservicii importante în primul rând bucureştenilor, care au de suferit de pe urma blocării proiectelor desfăşurate de Primăria Capitalei", a declarat primarul general interimar.

"În calitate de primar general interimar, vreau să mulţumesc Consiliului General pentru încrederea acordată şi pentru că a înţeles, sub noua platformă-program, că trebuie să dea dovadă de responsabilitate, interesul public al bucureştenilor fiind mai important decât interesele politice.

Vreau să am în Consiliul General un partener solid cu care să dialoghez instituţional corect, conform prevederilor legale în vigoare, pentru a putea rezolva în următoarea perioadă problemele stringente ale Capitalei.", a afirmat Marin Ştefanel Dan.

"Salut noul acord politic la care au aderat reprezentanţii majorităţii formaţiunilor politice din Consiliul General. Trebuie să fim conştienţi că problemele bucureştenilor pot fi rezolvate doar printr-o viziune larg împărtăşită asupra priorităţilor pe termen scurt.

Aceste priorităţi sunt:

1.Demararea unui audit complex la nivelul tuturor instituţiilor aflate în subordinea Primăriei şi a Consiliului General.

2.Transparentizarea actului administrativ prin: publicarea contractelor de achiziţii publice, aplicarea riguroasă a transparenţei decizionale şi implicarea societăţii civile în procesul de luare a deciziilor.

3.Repunerea urgentă a regiilor autonome pe baze economice corecte, cu atât mai mult cu cât apropierea sezonului rece ar putea afecta şi mai mult calitatea serviciilor oferite.

4.Urgentarea definitivării actualelor proiecte de investiţii: spitalele Gomoiu şi Foişor, prelungirea Ghecea - Domneşti, pasajul subteran de la Piaţa Sudului, definitivarea liniei de tramvai şi a carosabilului pe bulevardul Liviu Rebreanu şi finalizarea lucrărilor pe Şoseaua Pantelimon şi demararea supralărgirii străzii Fabrica de Glucoză.

De asemenea, voi solicita guvernului României să îşi onoreze angajamentele luate privind realizarea magistralelor 5 si 6 de metrou, modernizarea centurii Capitalei şi fuziunea dintre ELCEN şi RADET pentru eficientizarea sistemului de termoficare", a încheiat acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb