Marine Le Pen cere o abandonare a sancţiunilor impuse Rusiei

G.D.
Internaţional / 2 august 2022

Marine Le Pen cere o abandonare a sancţiunilor impuse Rusiei

Şefa extremei drepte franceze, Marine Le Pen, cere astăzi abandonarea sancţiunilor impuse Rusiei din cauza invadării militare şi Războiului rus din Ucraina care, consideră ea, "nu servesc la absolut nimic" în afară "să-i facă să sufere" pe europeni, relatează Paris Match, conform News.ro.

"Eu vreau ca sancţiunile să dispară, pentru a evita ca Uniunea Europeană (UE) să ajungă la un blackout în importurile de gaze", a declarat într-o conferinţă de presă, la Adunarea Naţională, şefa deputaţilor Rassemblement national (RN, extremă dreapta).

"Aceste sancţiuni nu servesc la absolut nimic, în afară de a face să sufere popoarele europene şi, de altfel, poporul francez", a subliniat ea.

"Trebuie să fii cu adevărat de rea-credinţă să nu constaţi că, contrat lăudăroşeniei Guvernului nostru, economia rusă nu este în genunchi şi nu se află în încetare de plăţi", consideră deputata din Pas-de-Calais.

"Noi suntem mai mult victime ale acestor sancţiuni decât Rusia", care "a găsit alţi clienţi" şi care "ocoleşte diverse embargouri", subliniază finalista în alegerile prezidenţiale franceze.

Ea denunţă "o succesiune de eşecuri" ale UE.

Marine Le Pen avertiza la 1 iunie cu privire la "consecinţe cataclismice asupra puterii de cumpărare a francezilor" ale celor şase serii de sancţiuni impuse Rusieide către Bruxelles.

În opinia sa, "adevărata sancţionare a Rusiei ar fi fost" să se ajungă la prăbuşirea "preţurilor gazelor naturale şi petrolulu", ceea ce "ar fi strangulat şi mai mult financiar" această ţară.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Femeia c3hiar gandteste,daca prabusea pretul petrolului ,aveau efect,asa sefii occidentali au devenit niste sosii triste ale lui Zele,pe barba noastra,!

    1. Articolul asta nu e scris de dl. Rechea?!?

      Altfel, da. Distinsa doamna gandeste mult. Mult, des si cu premeditare. Pacat totusi ca nu destul incat sa-si dea seama ca, daca Rusia deja "a găsit alţi clienţi" si "ocoleşte diverse embargouri", adica si-a rezoolvat problema, atunci ce interes ar mai avea sa exporte in UE, in loc sa continue sa-i pedepseasca pe europeni? 

      Dar asta e o intrebare retorica. Doamna stie de fapt foarte bine cum stau lucrurile, cu atat mai mult cu cat Franta nu importa nici macar 10 miliarde m3 de gaze din Rusia, nici macar 20 % din consum. Dar da si ea, ca o cunoscuta Petainista, de altfel, din codita si face ham-ham ca un pudel credincios al lui Putin ce este. 

      Dar ce-i drept, e drept - UE e intr-o criza de leadership cumplita. Oameni mici, mici, foarte mici. Mici si venali. 

      Europa a fost cvasi-independenta de Rusia (cel putin pe directia bunurilor critice importate DIN Rusia) pana in trecutul foarte recent si ABSOLUT OBLIGATORIU trebuie sa redevina astfel cat mai curand, chiar cu unele sacrificii. Sacrificii oricum ridicole, fata de cele prin care-au trecut premergatorii nostri cu nu foarte mult timp in urma. 

      Alternativa e sa trecem toti prin ce se intampla acum in Ucraina. Ori una, ori alta. Cale de intelegere cu Rusia, altfel decat cu armele pe masa, nu exista. Rusia a dovedit, inca o data, ca de atatea alte ori in istorie, ca este un dusman implacabil, ireversibil al civilizatiei europene. Nu s-a putut avea niciodata incredere in ei; indiferent ce-or fi gandit liderii ultimelor decenii, cu sfarsitul istoriei si alte aiureli, iata ca Rusia a fost prompta in a ne reaminti tuturor acest adevar. 

      Numai cine refuza sa vada nu intelege, mai exact pretinde ca nu intelege ca suntem in plin razboi economic - pardon, operatiune economica speciala - cu Rusia... si sa speram ca va ramane doar economic. Iar in astfel de situatii, intotdeauna, trebuie sa-ti alegi partea de care esti. Profund nedemocratic, vai, dar cine nu e cu noi, e impotriva noastra, cam asta-i realitatea razboaielor. Foarte curand - si cu cat mai curand, cu atat mai bine - alegerea asta va trebui impusa, cu forta daca e nevoie, si unor personaje politice precum Le Pen sau Orban, dar si multor actori din societatea civila. 

      Golaneste spus, nu poti sa fii si cu dansa-ntr-ansa, si cu sufletul in rai, sa stai pe dindaratul tau gras in Paris, Budapesta sau Bucuresti si-n acelasi timp sa-ti frangi manurile de dragul Rusiei celei neintelese, nedreptatite si, vai, oroare, umilite. E OK ca rusii omoara zeci, poate sute de mii de ucraineni, dar, vai-vai-vai, trebuie sa fim EXTREM de atenti sa nu-i umilim cand le spunem asta, ca s-ar putea sa le dauneze la naturelul lor, care, dupa cum bine se stie, este ATAT de simtitor... 

      E OK sa alegi, e OK sa crezi ca rusii au dreptate si toate celelalte (un privilegiu al alegerii pe care, ca veni vorba, rusii insisi NU il au in tara lor) - dar atunci, asuma-ti alegerea, pentru ca sunt vremuri de razboi. Hopa sus in primul avion sau tren si tusti - directia Moscova. N-ai decat sa te bucuri acolo pentru tot restul vietii de binefacerile despotismului luminat si patriotic, sau ce alt regim or avea ei pe-acolo. 

      Cand tara ta e angrenata intr-un razboi, fapta de a sustine partea adversa de pe teritoriul acelei tari, are un singur nume, este inacceptabila si se pedepseste nasol de tot. Foarte curand, toate aceste distinse personaje, printre care nu putini jurnalisti, vor trebui sa aleaga de care parte sunt.

      Scuze pentru mesajul dublat. Cum-necum, fac des aceasta greseala. Varsta, probabil.

    Are perfecta dreptate femeia.. Sanctiunile fac rau europenilor nu rusilor.... In sfarsit un lider care gandeste si spune adevarul.. Sanctiunile trebuie sa inceteze pana nu este prea tarziu pentru noi... Atatea investitii in conductele magistrale de gaz de petrol aruncate pe apa sanbetei?? Nu se poate asa ceva...

    Sancțiunile, respectiv criza energetică provocată, sunt o parte a Agendei 2030, adoptată de ONU încă din 1992, cu următoarele obiective:

    – Un sistem de monitorizare a ,,amprentei de carbon" (cauzat de criza energetică) 

    – Marea Resetare 

    – Un guvern mondial unic 

    – Dependență totală de stat 

    – Sistemul de credit social 

    – Venit universal de bază pentru cetățenii ascultători 

    – Moneda digitală programabilă de către banca centrală 

    – Injecții obligatorii pentru toate vârstele 

    – Fertilitatea și reproducerea controlată 

    – Interzicerea tuturor remediilor și tratamentelor naturale 

    – Forța de muncă robotizată 

    – Cipuri cerebrale și tehnologie de interfață cerebrală implantabilă 

    – Expunerea constantă la câmpuri electromagnetice străine (5G, 6G, 7G) 

    – Distrugerea solului 

    – Raționalizarea energiei  și a tuturor resurselor 

    – Distrugerea maternității și a paternității 

    – Distrugerea genului (biologic) 

    – Orașe inteligente 

    – Abolirea proprietății private 

    – Accesul restricționat la zonele sălbatice (zone fără oameni). 

    1. Mama lor de birocrati nenorociti si incompetenti... au adoptat agenda asta inca de-acum 30 de ani si, spuneti-mi si mie, ce-au indeplinit din ea in mai mult de trei sferturi din timpul pe care tot ei si l--au acordat???

      Ma uit la lista dvs. de 20 de obiective si nu cred ca au miscat ceva (altceva decat vorbe, adica) in mai mult de 2-3 cazuri dintre ele, si oricum si-acolo sunt de-abia la inceput. Asta in 30 de ani. Care sunt sansele sa progreseze semnificativ in urmatorii opt - mai ales in conditiile in care, nu-i asa, acum Rusia ne apara cu eroismul stiut de toate ticalosiile astea??? 

      Niste jigodii, astia cu Agenda lor, oricine-ar fi ei - sigur nu sunt multi politicieni romani pe-acolo, dintre aia care construiesc de mai bine de 30 de ani autostrada aia spre vest???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb