Marinel Burduja pleacă din funcţia de director general al Băncii Române de Credite şi Investiţii

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 noiembrie 2014

Marinel Burduja pleacă din funcţia de director general al Băncii Române de Credite şi Investiţii

Marinel Burduja, directorul general al Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI), şi-a depus luni mandatul, potrivit unor surse bancare. Consiliul de Supraveghere al băncii se va întruni astăzi ca să ia act de demisia înaintată.

Sursele noastre susţin că Marinel Burduja a invocat motive personale pentru demisia sa şi le-a spus colegilor că proiectul BRCI, aflat în prezent în faza finală, are toate ingredientele să fie de succes, rugându-i pe această cale să-l desăvârşească în cele mai bune condiţii.

Tot în luna octombrie, Magdalena Manea şi George Ciobănaşu, membri în Consiliul de Supraveghere, au plecat după numai trei luni de la conducerea BRCI.

De asemenea, Eugen Cîrstea, recrutat în aprilie de BRCI pentru un post de vicepreşedinte responsabil cu trezoreria şi pieţele de capital, a părăsit, în doar patru luni, instituţia de credit.

Nu se ştie dacă demisia domnului Marinel Burduja ar avea vreo legătură cu o posibilă fuziune între BRCI şi Banca Feroviara, informaţie vehiculată în mediul bancar.

Zilele trecute, Valer Blidar, acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Feroviara, a anunţat, că este pe cale să achiziţioneze o bancă nu de mult înfiinţată, care, în urma fuziunii cu Banca Comercială Feroviara, va duce la crearea singurei bănci cu capital exclusiv românesc din ţară.

Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI) şi-a majorat în vară capitalul social cu 88,93 milioane de lei, la 125,93 milioane de lei. În urma majorării de capital, omul de afaceri Dorinel Umbrărescu a ajuns la o deţinere de 98,19% din acţiunile instituţiei.

Banca Română de Credite şi Investiţii a fost creată în urma cumpărării a 93,27% din acţiunile ATE Bank România de către omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, în primăvara anului trecut, pentru 10,3 milioane euro.

La începutul lunii februarie 2014, acţionarii ATE Bank au aprobat schimbarea denumirii în Banca Română de Credite şi Investiţii şi au optat pentru trecerea la sistemul de conducere dualist.

În iunie 2006, Agricultural Bank of Greece a preluat pachetul majoritar de acţiuni al ATE Bank România, iar apoi Piraeus Bank Grecia a obţinut 93,27% din acţiuni, Uniunea Naţională a Cooperaţiei Meşteşugăreşti deţinând o participaţie de 3,83%, iar alţi acţionari având aport la capitalul social de 2,9%.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb