MARIUS BUDĂI: Egalitatea de şanse reprezintă o valoare comună a democraţiei

M.I.
Internaţional / 23 ianuarie 2019

Marius Budăi (Sursă foto: Twitter)

Marius Budăi (Sursă foto: Twitter)

Egalitatea de şanse reprezintă o valoare comună a democraţiei sociale iar România şi-a asumat în cadrul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene promovarea obiectivului prioritar cu privire la tot ce înseamnă principiul egalităţii de şanse, a declarat astăzi ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, în cadrul Comisiei pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen din Parlamentul European.

"Veţi avea în mine un partener extraordinar în promovarea drepturilor copiilor, promovarea egalităţii de gen şi tot ce ţine de această comisie. Sunt vechi lucrător în asistenţa socială, încă din 1995. M-am ocupat de drepturile copiilor, am lucrat în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă, în protecţia drepturilor copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi, am lucrat într-o Casă judeţeană de pensii. Deci, aş spune eu că am vedere largă asupra tot ce înseamnă drepturile şi prestaţiile sociale, de la copii până la adulţi şi persoane vârstnice. Ne-am asumat în cadrul a Preşedinţiei promovarea obiectivului prioritar cu privire la tot ceea ce înseamnă principiul egalităţii de şanse şi mai ales pentru a putea răspunde celor 80% dintre cetăţenii Uniunii Europene care îşi doresc promovarea acestor principii. Egalitatea de şanse reprezintă o valoare comună a democraţiei sociale şi vom lupta pentru acest aspect", le-a transmis Budăi parlamentarilor europeni, conform Agerpres.

Întrebat despre măsurile privind diferenţele de remunerare dintre femei şi bărbaţi, ministrul român a subliniat că România are o experienţă în acest sens, ţinând cont de faptul că diferenţa este de doar 5,2%, faţă de 16% media europeană.

"Dacă vorbim de diferenţele de remunerare între femei şi bărbaţi, mă bucur să fac parte dintr-un Guvern care înţelege foarte bine acest lucru, pentru că în România această diferenţă este de doar 5,2%, faţă de media europeană de 16%. Vă spun asta nu pentru a ne lăuda, ci pentru a încerca să vă lămuresc, să vă spun că avem acest background, avem această experienţă şi vom veni cu toţii să încercăm să preluăm şi de aici, din experienţa voastră, şi a vă oferi ceea ce noi în România am implementat deja cu privire la drepturile copiilor, la egalitatea de gen şi la respectarea drepturilor minorităţilor sexuale, persoanelor cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice", a spus Budăi.

În ceea ce priveşte Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (Convenţia de la Istanbul), oficialul român a precizat că se va încerca să se găsească soluţii pentru ratificarea acesteia.

"Convenţia de la Istanbul: vom fi foarte atenţi pentru a putea observa evoluţiile viitoare şi vom încerca să vedem cum putem face ca toate statele membre să ratifice această convenţie. Promit că atât eu, cât şi echipa de negociatori de la Reprezentanţa permanentă a României pe lângă Consiliul UE, dar şi specialiştii din Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale din România o să încercăm şi vom asigura clar un dialog constructiv între cele două părţi pe toată durata negocierilor şi vom încerca să căutam soluţii de compromis echitabile, solide din punct de vedere juridic", a explicat Marius Budăi, subliniind că "suntem aici pentru a demonstra seriozitatea noastră" şi că, în cazul în care va trebui să participe la lucrările acestei comisii va fi prezent "ori de câte ori veţi considera că prezenţa mea poate crea plus valoare în a realiza acest echilibru între Comisie, Parlament şi Consiliu".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Probabil pentru asigurarea egalitatii de sanse a persoanelor cu dizabilitati a conceput Ministerul Muncii noua lege a pensiei care va impune reducerea pensiei persoanelor cu dizabilitati. Nevazatorii vor avea pensia redusa la mai putin de jumatate din cauza principiului contributivitatii in caz ca nu au muncit si ei la fel de mult ca o persoana valida. Reducerea se va face prin plafonarea pensiei o perioada de mai multi ani, in timp ce celelalte pensii vor creste, in timp ce salariile vor creste si la fel si inflatia, pana in momentul in care valoarea reala a pensiei va fi redusa cu mai mult de jumatate.

    Trebuie sa se faca economii pentru a se putea mari pensiile speciale ale celor care nu sunt obligati sa respecte principiul contributivitatii.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb