MARIUS BUDĂI: "Nu mai există cotă unică în România cam de mult timp"

S.B.
Politică / 17 mai 2022

"Nu mai există cotă unică în România cam de mult timp"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că "nu mai există cotă unică în România cam de mult timp". În ceea ce priveşte propunerea PSD de schimbare a modului de impozitare prin introducerea impozitării progresive de anul viitor, ministrul arată că "deocamdată e o idee care va fi discutată în coaliţie", iar o astfel de măsură trebuie să îi sprijine în primul rând pe cei cu venituri scăzute, informează news.ro.

Întrebat luni seară, la Antena 3, despre posibilitatea renunţării la cota unică de impozitare şi trecerii la impozitul progresiv, ministrul Muncii a afirmat că "nu mai există cotă unică în România cam de mult timp".

"Nici acum nu mai avem cotă unică. Păi vreau să vă spun: pensionarii până în 2.000 de lei au impozit zero, ce depăşeşte 2.000 de lei au acel impozit 10%. Avem un impozit diferenţiat şi la societăţi comerciale: 16% pe profit, 1% pe venit. Avem, de altfel, şi taxarea pe sănătate, avem această măsură din pachetul Sprijin pentru România în care cei 200 de lei pe care-i punem la dispoziţia mediului de afaceri să-i dea angajaţilor peste salariul minim, care nu vor fi taxaţi, avem un salariu minim diferenţiat în construcţii. Acum, prin pachetul Sprijin pentru România, avem un salariu minim diferenţiat pentru agricultură şi industria alimentară. Mai avem cei din IT, care nu plătesc impozite. Iată că nu mai există cotă unică în România cam de mult timp", a afirmat Marius Budăi.

În ceea ce priveşte un viitor act normativ care să stabilească impozite diferenţiate, ministrul a explicat faptul că nu s-a discutat despre aşa ceva, deocamdată, el subliniind că impozitarea progresivă "deocamdată este o idee care va fi discutată în coaliţie", iar dacă ea va fi agreată vor fi stabilite mai multe scenarii.

"Nu avem nişte praguri stabilite, Marcel Ciolacu a spus că va solicita, la întâlnirea coaliţiei, a propus să avem şi această discuţie pe ordinea de zi. Această măsură trebuie să vină în primul rând şi în primul rând cu deduceri pentru cei din baza de jos, pentru că această criză loveşte în primul rând şi în primul rând în baza de jos a salarizării şi a pensiilor. Nu avem o decizie luată. (...) E o discuţie probabil care va fi pe masa coaliţiei şi se va vedea ce decizie va ieşi, Nu facem o impozitare la pensionari, nu aici este targetul nostru, noi trebuie să-i sprijinim pe pensionari", a adăugat ministrul.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. hai, pesepsiti oamenii care muncesc, pentru ca au salarii mai mari si o viata de munca, dar la nenorocitii aia care s-au pensionat la 45 de ani nu le taiati pensiile speciale, gunoaior pesediste!

    1. Jigodiile psd nu știu decât să vorbească decât despre introducerea impozitării progresive.

      Tăiați toate pensiile speciale și vom avea dreptate socială și bani pentru cei săracă. De exemplu, din miliardul de lei, pensii și salarii lunare, al unuia ca Dorneanu puteți da pensii decente la mai mult de 30 de persoane.

    astia vor sa fim toti la fel, un doctor care a invatat si muntit toata viata trebuie pedepsit si adus la nivelul de jos, sa fim toti ca in Coreea de Nord, jos PSD!

    "reasezarea" impozitelor din Romania inseamna marirea lor (sub "umbrela" eliminarii cotei unice).

    un singur cuvant am pentru voi, baieti.... intotdeauna micsorarea resurselor disponibile pentru persoane fizice si companii (in urma cresterii impozitelor) are efect deflator (de micsorare) in economie.  

    ...si asta pe fondul unei inflatii crunte in economie (la nivel de preturi, deci costuri, pentru companii private si persoane fizice).  

    e un mix urat pentru populatie si firme, baieti!

    Avand in vedere si costurile la energie si alimente din trim 4/ 2022 - trim 2/ 2023 .... vai de mama sufletului nostru.  

    ciuma rosie nu se dezminte

    Ciolacul comunistoid

    iar vreti sa furati de la cei mai muncitori oameni, pesedisti nenorociti!

    Acest individ este nu numai incompetent, dar reprezintă un pericol la adresa economiei pentru ca se trezește vorbind despre renegocieri, reașezări, re, re, etc la PNRR!

    Trebuie sa i se deseneze ca 9.4% din PIB pt pensii este jalon negociat cu Comisia, care a spus ca inegalitatile din sistem se rezolva prin trecerea la contributivitate, sau prin creșterea de PIB. Agitația mare a PSDNL de aici pleacă, de aia vor creșteri de taxe, ca sa salveze specialii !  

    Cota unica. E un cuvinf si atat Ministrul Teodorovici a modificat Cod Fiscal, impozitele 10 % la majoritate dar impozitul era plafonat pt castiguri mai mari de 5 ori salariul minim pe economie. Protectie pt castigurile mari deci! Se fac discutiile in presa intr un fel si in parlament se introduc exceptiile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb