MARIUS CONSTANTIN BUDĂI:  "Fiecare zi ce trece reconfirmă că 2020 este Anul Negru al Învăţământului din România"

J.P.
Politică / 8 septembrie 2020

"Fiecare zi ce trece reconfirmă că 2020 este Anul Negru al Învăţământului din România"

Deputatul PSD de Botoşani, Marius Constantin Budăi a afirmat pe pagina personală de Facebook că anul curent este "Anul Negru al Învăţământului din România".

Marius Constantin Budăi: "Vă mai aduceţi aminte declaraţia liberalilor precum că sănătatea şi educaţia nu sunt priorităţi pentru PNL?

Iată că la acest capitol se ţin de cuvânt.

Fiecare zi ce trece reconfirmă că 2020 este Anul Negru al Învăţământului din România. După debandada declaraţiilor contradictorii în privinţa datei de începere a şcolii, după aruncarea răspunderii în cârca directorilor de şcoli, a profesorilor şi a părinţilor, după ce, din delăsare şi incompetenţă, n-a asigurat măşti gratuite, internet în toate şcolile şi tablete elevilor, guvernul Orban_PNL se întrece pe sine, în aroganţă şi prostie.

Noi exemple:

1. Ministerul Sănătăţii anunţă că din perspectivă epidemiologică trei sectoare din Bucureşti - 3,4,5 - pot începe şcoala în scenariul verde, adică cursuri în şcoală; celelalte trei - 1,2,6 sunt în scenariul galben, respectiv şcoală online şi în clase, prin rotaţie.

În schimb, Inspectoratul Şcolar Bucureşti a decis că în TOATE şcolile şi în TOATE sectoarele se aplică scenariul galben.

2. La nivel naţional sunt 43 de localităţi în scenariul roşu, 410 în galben şi 2728 în verde. Dramatic este însă că mii de copii din localităţile unde se aplică scenariul roşu şi şcoala se face doar online NU AU NICIUN DISPOZITIV - nici telefon, nici tabletă! Efectiv aceşti copii sunt excluşi, sunt abandonaţi, nu pot face carte, iar decalajele dintre ei şi ceilalţi vor creşte până la a deveni irecuperabile.

3. Este de-a dreptul cinică propaganda lui Turcan că "şcoala nu e facultativă", când guvernul PNL, din care face parte, este direct şi nemijlocit vinovat pentru excluderea a mii de copii din procesul educaţional, pentru că nu le-au asigurat, aşa cum impune legea, minimele condiţii - respectiv internet şi tablete - care să le permită să facă online cursurile dacă şcoala lor intră-n scenariul roşu.

Guvernul Orban_PNL ar trebui să ia aminte şi să înveţe din buna practică a autorităţilor locale şi din soluţiile propuse de PSD. La Bucureşti, primarul general Gabriela Firea îi dă lecţii de cum trebuie acţionat:

- Teste gratuite pentru 250.000 de elevi şi 24.000 de cadre didactice.

- Construcţia de noi spaţii dedicate copiilor - creşe şi grădiniţe.

Soluţiile PSD pentru şcoala normală:

1) Testarea gratuită şi periodică a tuturor cadrelor didactice şi a personalului auxiliar.

2) Testarea gratuită şi prioritară a elevilor cu simptome sau a elevilor din clasa/şcoala în care a fost depistat un caz pozitiv.

3) Asigurarea gratuită de măşti pentru tot personalul din învăţământ şi pentru toţi copiii.

4) Acordarea de stimulente personalului din educaţie pentru gradul ridicat de risc la contaminare Covid şi asigurarea resurselor pentru protejarea lor şi a familiilor - 2000 de lei/lună pentru cadre didactice, 1500 de lei/lună pentru personal auxiliar. Legea a fost iniţiată de PSD şi este depusă la Camera Deputaţilor.

Şi ia aminte Guvernule Orban-PNL!

NU NE IZOLAŢI COPIII CU FORŢA!

NU LE ÎNCĂLŢAŢI DREPTURILE ŞI LIBERTĂŢILE GARANTATE DE CONSTITUŢIE!"

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. E anul Invatamantului din Pepsiglas, care scoate tampiti pe banda rulanta, cea mai mare fiind chiar cea din fruntea lui!

    Nedigitalizații văd APOCALIPSA : în orice rău e și-un bine; justiția nu-i digitalizată ( STATUL) ....

    Multumim pentru opinia primului cititor. Ceea ce a scris reflecta exact Anul Negru al Invatamantului Romanesc. Numai ca acest "invatamant" s-a desavarsit in cei 30 de ani de PSD la conducere in primarii si Parlament. Acum, merita sa incercam ascultand glasul Domnului . Caci EL este Lumina care ne va conduce de acum. "Secolul XXI va fi crestin sau nu va mai fi de loc!" N.Iorga

    Daca mi-e cineva mai antipatic politic decât Budă asta, ăla e Tariceanu. Dar Budă vine repede din SPATE (daca înțelegeți)

    Matale ai o figura de....,,om inteligent"....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb