MARIUS DUNCA, SENATOR PSD: ''Guvernul a dat cinci ţepe românilor în prima săptămână din acest an''

G.U.
Politică / 4 ianuarie 2021

''Guvernul a dat cinci ţepe românilor în prima săptămână din acest an''

Guvernul a dat românilor, în prima săptămână din acest an, cinci "ţepe", uitând de promisiunile făcute în campania electorală, a declarat, astăzi, senatorul PSD Marius Dunca, liderul social-democraţilor braşoveni, transmite Agerpres.

"Românii îngenuncheaţi de Executiv, chiar din prima săptămână de guvernare. Guvernul ţeparilor a lovit atât în pensionari, cât şi în salariaţi, profesori, mediul de afaceri şi Justiţie", a afirmat, într-un comunicat de presă, Marius Dunca.

Conform acestuia, Guvernul Dreptei "îşi bate joc de 5 milioane de pensionari", după ce, anul trecut, PNL le dădea o majorare de 14% înaintea alegerilor şi promitea că va mări pensiile cu diferenţa până la 40% în 2021.

"Realitatea lui Cîţu este că pensiile nu vor creşte decât din septembrie, cu un procent infim, care nu acoperă majorările de preţuri la alimente, medicamente şi utilităţi", a arătat sursa citată.

Totodată, Dunca a menţionat că veniturile lucrătorilor din sectorul public îngheaţă în acest an, iar în cel privat, "nici vorbă de promisiunea USR 'Zero Taxe pe salariul minim'", notează sursa citată.

"Vor fi taxe, iar salariul minim creşte cu doar 2 lei pe zi, sumă ce nu acoperă nici măcar măştile de protecţie. Peste 1,4 milioane salariaţi sunt trimişi înapoi în sărăcie extremă, sunt lăsaţi să moară de foame", a mai arătat senatorul PSD.

Totodată, el a afirmat că Guvernul "umileşte" peste 215.000 profesori, majorările salariale din Educaţie fiind amânate.

"Au desfiinţat Start-Up Nation, program de succes pentru mii de companii locale. În plus, de 6 luni, Guvernul promite granturi de investiţii între 50.000 şi 200.000 euro din fonduri europene pentru IMM-uri din industria alimentară, panificaţie, auto, energie şi construcţii. Niciun leu nu a ajuns până acum în conturile vreunei companii mici şi mijlocii!", a mai afirmat Dunca.

Ca a cincea "ţeapă", Dunca a menţionat "călcarea în picioare a Justiţiei", vorbind despre adoptarea, chiar înainte de Revelion, a OUG prin care se modifică legile Justiţiei, în pofida rezultatelor referendumului în care românii s-au exprimat că nu sunt de acord cu această practică.

"Acesta este bilanţul negru al primei săptămâni din Guvernarea ţeparilor. Toate promisiunile din campania electorală au ajuns agresiuni la adresa românilor!", a conchis preşedintele PSD Braşov.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si care-i raspunsul vostru la aceste tepe , sa-i spalati pe cei din pnl si sa faceti cu ei , guvern de uniune nationala ? va aflati la cel mai jos nivel de cand este acest partid ! mai stati cu putoarea , pe care o aveti in frunte si o sa va duceti dupa ponta .

    ca esti prost mai Duncane, dar sa-ti numere Ciolacu tepele? Cand cerea Nastase sa i se numere ouale, tu erai prin psd?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb