Marius Nistor: "Guvernul a avansat o nouă variantă în grilele de salarizare, o majorare de 45%"

T.B.
Miscellanea / 9 iunie 2023

Marius Nistor: "Guvernul a avansat o nouă variantă în grilele de salarizare, o majorare de 45%"

de salarizare, o majorare de 45%"

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, afirmă că Guvernul a propus, în cadrul discuţiilor de vineri, o majorare salarială de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare, majorare acordată de anul viitor, dar şi un bonus anual de 1.500 de lei, acordat din fonduri europene până în anul 2027, conform news.ro.

"În urma discuţiilor purtate, Guvernul a avansat o nouă variantă, în sensul în care creşterea de la 1 ianuarie 2024 ar trebui să fie de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare şi 1.500 de lei acordaţi în 5 octombrie, bani din fonduri europene, bani care vor fi acordaţi anual până în 2027", a declarat Marius Nistor, vineri, pentru News.ro.

Întrebat dacă de aceste majorări salariale şi de suma acordată în luna octombrie ar urma să beneficieze toate categoriile de personal din sistemul de educaţie, nu doar personalul didactic, liderul FSE "Spiru Haret" a răspuns că "nu s-a intrat în amănunte" pe acest aspect în cadru discuţiilor care au avut loc vineri, la Guvern.

Totodată, întrebat dacă consideră drept mulţumitoare propunerile venite din partea Executivului, Marius Nistor a răspuns că cei care trebuie să fie mulţumiţi sunt colegii săi.

"Eu nu exprim păreri personale, eu reprezint o structură sindicală, sunt seci de mii de oameni acolo, e trebuie să fie mulţumiţi, nu eu. Astăzi este grevă, mai departe colegii hotărăsc, în cunoştinţă de cauză", a adăugat Nistor.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. la cati analfabeti functional si profesori cu note sub 5 avem, ar trebui dublate salariile ,la noi se premiaza neperformanta .

    Mergeți la școală !

    1. Meditațiile sunt mai.profitabile.

    Doar45% ??????

    F.puțin 145% era mai bine

    Bănuiesc că meditațiile rămăn la negru. 

    1. Ce rost mai are sa explicam ca doar unii profesori fac meditatii si materiile cautate la meditatii sunt doar 3. Oricum nu vrei sa intelegi. Continua sa admiri Rusia si lasa profesorii in pace!

    Profesorii trebuie incluși langa speciali și gata. Așa salariile lor mereu o sa fie ajustate și nu mai trebuie să facă greva. 7-8 luni munca pe an, vinerea scurta, sâmbăta, duminică libera, al 13-lea salariu, vochere de vacanta, vochere pentru laptopuri și alte materiale didactice, vechime + 5-35% și alte bonusuri care se calculează la salariul de bază, +1500 Ron bonus indiferent de performanță și desigur să se pensioneze la 45-50 de ani. Doamne ajuta.

    1. Daca ei iti promit ca maine iti dau un milion de euro, ma crezi si faci ce zic eu?

      Cam asta se intampla si cu profesorii. Prea multe s-au promis si s-au incalcat, astfel incat nu mai au incredere in promisiuni! 

    Vad ca lipitorii de afise sunt la datorie, denigreaza in continuare profesorii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb