Marko Bela: O coaliţie restrânsă PD-L - UDMR, posibilă

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 14 decembrie 2009

Marko Bela, preşedintele UDMR

Marko Bela, preşedintele UDMR

O coaliţie restrânsă PD-L - UDMR este posibilă, dar cele două formaţiuni îşi doresc şi participarea PNL, a declarat, ieri, preşedintele UDMR, Marko Bela, după întâlnirea cu preşedintele PD-L, Emil Boc.

"Într-adevăr, este posibil un parteneriat între PD-L şi UDMR. Am trecut la clarificarea anumitor principii privind acest parteneriat şi pot afirma că am reuşit să convenim principiile pe baza cărora am putea să colaborăm. Este posibilă o coaliţie mai restrânsă PD-L - UDMR, dar, în continuare, am dori o coaliţie mai largă cu participarea PNL. Din acest punct de vedere, suntem pe aceeaşi poziţie , dar am stabilit că putem să mergem într-o coaliţie restrânsă, deşi nu este de dorit aşa ceva într-o perioadă de criză economică", a spus Marko Bela, citat de Agerpres.

Liderul UDMR a precizat că, în cadrul întâlnirii, nu s-a negociat structura guvernului, nume, funcţii, portofolii, ci s-a discutat doar despre o posibilă formulă de coaliţie şi despre modalitatea în care s-ar adopta deciziile.

Întrebat dacă este de acord ca viitorul premier să fie din partea PD-L, Marko Bela a răspuns că UDMR nu a cerut funcţia de prim-ministru. "N-am cerut nici-un portofoliu, pentru că nu am discutat acest lucru", a spus el.

La rândul său, preşedintele PD-L, Emil Boc a spus că, în cadrul întâlnirii de duminică, cele două partide au făcut o radiografie a aspectelor care nu au func-ţionat în alianţele anterioare.

"Dacă este să fim sinceri, am făcut o radiografie a ceea ce nu a funcţionat în alianţele PD-L - PNL sau PD-L - PSD. Au fost câteva elemente care nu au funcţionat, unele poate din cauza protocolului, altele poate din cauza comportamentului unor partide şi acele lucruri pot fi corectate într-un viitor protocol de guvernare", a completat Emil Boc.

Întrebat care sunt lucrurile care nu au funcţionat în alianţele anterioare, Boc a spus: "Cred că dumneavoastră le ştiţi cel mai bine, dacă vă uitaţi la ce s-a întâmplat în ultimul an. De exemplu, cum făcea PSD: în guvern nu erau probleme, dar imediat în parlament sau în afara sediului Guvernului, parlamentarii PSD criticau toate acţiunile guvernului".

Pe de altă parte, el a arătat că, în relaţia cu UDMR, formaţiunea pe care o conduce, PD-L, nu a avut asemenea "antecedente" şi şi-a exprimat speranţa că nici în viitor nu vor apărea neînţelegeri. "Încrederea nu poate fi suplinită de niciun protocol şi de niciun act juridic în ultimă instanţă. Pe de o parte, avem nevoie de documente precise, clare, transparente şi de o relaţie de încredere, care, cred eu, se poate construi", a mai spus Emil Boc.

Liderii PD-L şi UDMR s-au întâlnit, ieri, la sediul PD-L, pentru negocieri privind formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea unui nou guvern.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Conatiunali astia ai mei, mare tradatori suntem !

    Vindem pe toti, bine nou sa ne fie. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb