Marţi, ziua decisivă pentru Rasdaq

ADINA ARDELEANU, CRĂIŢA SIMIONESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 aprilie 2012

Marţi, ziua decisivă pentru Rasdaq

CNVM şi-a programat pentru marţi după-amiază să tranşeze destinul pieţei Ras-daq, potrivit comisarului Lorand Kralik.

Un proiect de instrucţiune al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, care prevede mutarea emitenţilor de pe Rasdaq pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS) al Bursei de Valori Bucureşti, a fost în dezbatere publică până pe 3 aprilie.

Lorand Kralik ne-a declarat: "Comisia a primit 13 propuneri din piaţă pe marginea proiectului şi dorim să le analizăm pe toate pe îndelete. De aceea, ne-am propus ca votul final să îl dăm marţi".

Pe lângă observaţiile transmise de Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital şi de casa de avocatură Duţes-cu, a mai fost primită o sesizare şi din partea SIF Oltenia. Lorank Kralik ne-a precizat că CNVM va analiza şi sugestiile primite după expirarea termenului anunţat.

"Dorim să analizăm foarte bine toate observaţiile pieţei, pentru a nu fi nevoiţi să modificăm ulterior instrucţiunea. Totuşi, eu sper ca marţi să rezolvăm această problemă o dată pentru totdeauna".

Comisia a primit o propunere şi din partea Bursei de Valori Bucureşti.

Reprezentanţii BVB îşi doresc clarificarea "problemei" Rasdaq solicitând CNVM să stabilească, definitiv, statutul acestei pieţe.

În principiu, conducerea Bursei se declară mulţumită de proiectul Comisiei care prevede mutarea emitenţilor de pe Rasdaq pe ATS, însă ţine să sublinieze că doar companiile care îndeplinesc anumite condiţii pot trecere pe piaţa reglementată a BVB.

Pentru a putea fi tranzacţionate pe piaţa reglementată, companiile trebuie să funcţioneze de minim trei ani, să aibă o capitalizare de minim un milion de euro şi un "free float" de minim 25%.

Optzeci de firme de pe Rasdaq îndeplinesc, în prezent, aceste condiţii.

De asemenea, Comisia impune, pentru mutarea pe BVB, consimţământul acţionarilor.

Potrivit unor surse, BVB a propus Comisiei simplificarea prospectului de ofertă, facilitând, în acest fel, accesul companiilor pe piaţa reglementată.

De asemenea, Bursa îi va recompensa, prin oferirea unor bonusuri, pe brokerii care reuşesc să aducă cât mai multe societăţi pe BVB.

Pentru a atrage cât mai mulţi emitenţi pe piaţa reglementată, atât Bursa cât şi CNVM vor renunţa, în acest an, la comisioanele percepute pentru transfer.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. de tot rasul, daca noua conducere a "bvb" si-a propus atingerea nivelului valorii actiunilor din perioada de "inflorire a crizei economice din 2007" a reusit sau este pe cale sa reuseasca, "pedala de acceleratie a lor duce incet si sigur pretul actiunilpor spre valorile din 2007", ... "halal" ... "pedalisti".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb