MARTOR ÎN DOSARUL LUI VALENTIN PREDA, FOST SECRETAR DE STAT ÎN MINISTER: Relu Fenechiu a fost audiat ieri la DNA

Anticorupţie / 22 iunie 2013

Relu Fenechiu a fost audiat ieri la DNA

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost audiat, ieri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), ca martor în dosarul lui Valentin Preda, fost secretar de stat în minister, anchetat de DNA pentru scurgere de informaţii.

După audiere, Fenechiu a declarat că i se pare "puţin deplasat" demersul procurorilor, în condiţiile în care ar fi putut da declaraţii fără să fie chemat, ca demnitar, la DNA.

Acesta a explicat: "Mi se pare puţin deplasat, nu în ceea ce mă priveşte, ci în ceea ce priveşte poziţia unui ministru, să fie chemat până la DNA pentru a da o astfel de declaraţie. Dar, fiind un om ca toţi oamenii, am venit şi am dat această declaraţie. I-am spus şi domnului procuror că se putea face asta şi fără să chemi un demnitar al statului român la DNA, mai ales că ştiţi şi dumneavoastră ce înseamnă asta ca imagine publică şi ca aspect în media".

"Procurorii au vrut să ştie anumite atribuţii şi dacă la un moment dat era normal să se găsească într-un anumit loc", a adăugat Fenechiu, precizând că nu poate da mai multe detalii, fiind vorba despre un dosar în lucru.

Fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda este urmărit penal într-un dosar de corupţie legat de scurgeri de informaţii din dosare penale.

Alături de Preda, în acest caz este urmărit penal Dan Emil Manolachi, ofiţer de poliţie judiciară în DNA.

Antonescu speră ca Fenechiu să fie declarat nevinovat pe 4 iulie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că speră ca pe 4 iulie, la termenul de judecată, Relu Fenechiu să fie declarat nevinovat, precizând că atunci este ziua de naştere a ministrului, şi ziua Statelor Unite ale Americii (SUA).

Antonescu a menţionat că îşi menţine declaraţiile privind consecinţele condamnării.

Liderul PNL a precizat: "Eu ştiu că dumneavoastră vă este dragă ipoteza aceasta şi chiar mă gândesc că aţi putea să uitaţi că pe 4 iulie este ziua SUA şi ziua de naştere a domnului Fenechiu. Se pare că pe 4 iulie unii se pregătesc să serbeze altceva. Eu nu doresc să fac niciun fel de comentariu. Sigur că ne interesează şi pe noi, este colegul nostru, este un ministru excelent, cu un mandat exemplar până la acest moment şi de aceea ne-am dorit să fie şi lung. Nu avem altceva decât să sperăm că justiţia va fi dreaptă şi că această justiţie dreaptă îl va declara nevinovat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb