Mass-media: FMI, Banca Mondială şi Banca Reglementelor Internaţionale vor colabora pentru prima oară la "tokenizarea" unora dintre instrumentele lor financiare

A.F.
Bănci-Asigurări / 29 noiembrie 2023

Mass-media: FMI, Banca Mondială şi Banca Reglementelor Internaţionale vor colabora pentru prima oară la "tokenizarea" unora dintre instrumentele lor financiare

Trei dintre instituţiile de temelie ale lumii, Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Banca Reglementelor Internaţionale, urmează să colaboreze pentru prima dată pentru "tokenizarea" unora dintre instrumentele financiare care stau la baza activităţii lor globale, a declarat marţi un oficial al BRI, transmite Reuters.

Trio-ul va lucra, de asemenea, cu banca centrală a Elveţiei, care este pionieră în tokenizare, procesul de transformare a activelor convenţionale în "jetoane" codificate unic, care pot fi utilizate în sisteme noi, mai rapide.

Colaborarea lor se va concentra iniţial pe procese simple, dar încă bazate pe hârtie, cum ar fi atunci când ţările mai bogate donează unele dintre fondurile Băncii Mondiale pentru a sprijini părţile mai sărace ale lumii.

Acel gaj iniţial poate fi sub forma a ceea ce este cunoscut sub numele de "bilet la ordin". Acel bilet care ar putea fi tokenizat, facilitând transferul atunci când este necesar.

"Vom lucra împreună... pentru a simplifica procesul de punere la dispoziţie a banilor pentru dezvoltare pentru economiile emergente şi în curs de dezvoltare", a declarat oficialul BRI, Cecilia Skingsley, la conferinţa găzduită de institutul de cercetări Atlantic Council la Washington.

Ea a adăugat că tokenizarea deschide, de asemenea, posibilitatea "codării politicii şi cerinţelor de reglementare" într-un "protocol comun" pentru abordarea unor probleme precum spălarea internaţională a banilor.

Ea a abordat, de asemenea, noua generaţie de monede digitale ale băncilor centrale (CBDC), reluând solicitările pentru unele reguli globale şi standarde tehnologice, astfel încât acestea să poată funcţiona în întreaga lume şi cu sistemele de plată existente.

Rămân întrebări şi întrebări, a spus Skingsley: "Aceste standarde trebuie implementate devreme sau ar fi dificil de schimbat ulterior? În ce măsură trebuie să fie adaptate pentru a se asigura că pot funcţiona cu sisteme non-CBDC?"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb