Mass-media: "O navă a fost atacată în largul Yemenului"

T.B.
Internaţional / 12 februarie

Mass-media: "O navă a fost atacată în largul Yemenului"

O navă a fost atacată luni în largul coastei de sud a Yemenului, au anunţat două agenţii britanice de securitate maritimă, informează AFP.

Incidentul s-a produs într-o zonă unde rebelii houthi din Yemen au atacat de mai multe ori în ultimele luni nave în Marea Roşie, a anunţat United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), potrivit sursei.

Conform sursei menţionate, "Echipajul este în siguranţă şi nava se îndreaptă spre portul său de escală", a subliniat agenţia, precizând că incidentul a avut loc înainte de ora locală 04:00 (01:00 GMT).

O altă agenţie de securitate maritimă, Ambrey, a anunţat că nava destinată transportului de mărfuri vrac, ce naviga sub pavilionul Insulelor Marshall, a fost "vizată de rachete în două incidente separate", a fost lovită şi a suferit daune, precizează sursa.

SUA au anunţat duminica aceasta că au desfăşurat cu o zi înainte noi lovituri împotriva unor poziţii ale rebelilor houthi din Yemen, care erau pe punctul, potrivit Washingtonului, de a ataca nave în Marea Roşie, informează AFP.

Începând din noiembrie, rebelii houthi susţin că vizează nave în Marea Roşie şi în Golful Aden, nave pe care ei le consideră legate de Israel, din "solidaritate" cu palestinienii din Fâşia Gaza, teritoriul bombardat şi asediat de Israel, în războiul împotriva Hamas, transmite sursa.

Atacurile rebelilor houthi lor au constrâns numeroşi armatori să îşi suspende trecerea prin această zonă, pe unde tranzitează 12% din comerţul mondial, potrivit sursei citate.

Cel mai important aliat al Israelului, Washingtonul, care a anunţat că i-a desemnat pe houthi drept nouă entitate "teroristă", a înfiinţat în decembrie o coaliţie multinaţională, pentru "a proteja" traficul maritim, relatează sursa.

În condiţiile în care înfiinţarea acestei coaliţii nu a permis deocamdată suprimarea atacurilor, forţele americane şi britanice au întreprins, de la mijlocul lui ianuarie, mai multe lovituri asupra Yemenului, transmite AFP.

Rebelii houthi controlează o bună parte din Yemen, după aproape un deceniu de război în această ţară săracă din peninsula arabică, confruntată de asemenea cu o gravă criză umanitară, conform sursei precizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb