Mass-media: Trump repetă afirmaţia că imigranţii "otrăvesc sângele ţării"

T.B.
Internaţional / 17 decembrie 2023

Mass-media: Trump repetă afirmaţia că imigranţii "otrăvesc sângele ţării"

Donald Trump, favoritul prezidenţial republican, a declarat sâmbătă că imigranţii fără acte "otrăvesc sângele ţării noastre"; repetarea limbajului care anterior a atras critici ca xenofob şi ecou al retoricii naziste, potrivit reuters.

Trump a făcut aceste comentarii în timpul unui eveniment de campanie din New Hampshire, unde a criticat numărul record de migranţi care încearcă să treacă ilegal graniţa cu SUA, conform sursei citate. Trump a promis că va reprima imigraţia ilegală şi va restricţiona imigraţia legală dacă va fi ales pentru un al doilea mandat de patru ani, potrivit sursei precizate.

"Ei otrăvesc sângele ţării noastre", a spus Trump la un miting în oraşul Durham la care au participat câteva mii de susţinători, adăugând că imigranţii vin în SUA din Asia şi Africa, pe lângă America de Sud. "Peste tot în lume se revarsă în ţara noastră.", potrivit reuters.

Trump a folosit aceeaşi "otrăvire a sângelui"; limba în timpul unui interviu cu The National Pulse, un site web de dreapta, care a fost publicat la sfârşitul lunii septembrie, conform sursei citate. A provocat o mustrare din partea Ligii Anti-Defăimare, al cărei lider, Jonathan Greenblatt, a numit limbajul "rasist, xenofob şi dispreţuitor", precizează sursa.

Jason Stanley, profesor de la Yale şi autor al unei cărţi despre fascism, a spus că utilizarea repetată a acestui limbaj de către Trump este periculoasă, transmite sursa relatată. El a spus că cuvintele lui Trump fac ecou retorica liderului nazist Adolf Hitler, care a avertizat împotriva otrăvirii sângelui german de către evrei în tratatul său politic "Mein Kampf", conform reuters.

"El foloseşte acum acest vocabular în repetare în mitinguri. Repetarea vorbirii periculoase creşte normalizarea acestuia şi practicile pe care le recomandă," spuse Stanley, informează sursa indicată. "Acesta este o discuţie foarte îngrijorătoare pentru siguranţa imigranţilor din S.U.A.", conform reuters.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Ahmed Aboul Gheit,Presedintele Ligii Arabe a dat un interviu lui Tian Wei

    TW: De ce nu merg migrantii in tarile arabe ? 

    AAG: Foarte simplu,cand trec granita spre noi si cer azil,sunt obligati sa dea un angajament scris,in care se obliga sa respecte legislatia si regulile tarii primitoare si daca comit orice fel de incalcacare a legilor,primesc aceeasi pedeapsa ca si localnicii,iar dupa ispasirea pedepsei sunt expulzati inapoi in tara de origine.Trebuie sa semneze si ca ajutorul primit de la stat,trebuie returnat in 2 ani de zile, daca nu se confisca toata averea si se expulzeaza inapoi in tara de origine.

    sa ne-a spuna pe aia cu rachetele hidrosonice .

    Gândiți vă de la anul guvernul român vrea să aducă în țară 140!de mii de imigranți ieftini iar din 2025 doresc sa aducă 200 de mii pe an,o politică criminală care în 25 de ani va duce chiar la dispariția națiunii române, acești escroci de politicieni distrug efectiv țara, în condițiile în care Romania este pe locul doi în lume la ritmul de emigrare , așa distrugi o națiune ca patronii să aibă sclavi ieftini

    1. Decebal,Stefan cel Mare,Mihai Viteazu....

      au luptat degeaba  

      Ar trebui să facă mari probleme referitor la acest aspect, această politică criminală de inundare a țării cu imigranți ieftini va lovi pe ei în primul rând pe termen mediu și va avea consecințe sociale deosebit de grave

      propaganda sovietică ne jignește inteligența.

      Te înșeli.Au luptat pentru interesul personal de la momentul respectiv.Unii și-au atins scopul,alții nu.Ideea că ei se gândeau la noi când dădeau cu sabia este o utopie din istoria de clasa a cincea !!! Tu te gândești la a enșpea generație de după tine ? Problema generației noastre este că intr-adevăr aducerea acestor imigranți va dezechilibra demografic țara.Si nivelul de securitate personală va avea de suferit.Grupurile de imigranți se vor coagula in diverse zone ale orașelor și încet vor trece de la timiditatea nou venitului la agresivitatea stimulată de spiritul de gașcă.Nimic nou sub soare.Vezi Paris.

    Pai si ce nu e corect in declaratia lui Trump? Nu avem nevoie de musulmani neintegrati complet!!! In Suedia de dezastru cu arabii care vin si isi bat joc de absolut tot, fara sa fie sanctionati. Ba dimpotriva, tot cetatenii suedezi sunt considerati vinovati si li se cere sa accepete tot ce fac nenorocitii aia. Au daramat bradul de Craciun dintr-un mall pe motiv ca nu vor sa vada simbolurile astea si politia se uita la ei fara sa intervina.

    1. e veche

    dupa vaccin , alt tabu , migrantii sint ingeri

    america e o tara construita din migranti si barbari.. ce au ucis oamenii locului si dupa au decis sa se emancipeze… cu piata de capital…

    america e europa-china-rusia-anglia-olan da-germania-turcia….. america e contributia mai multor state de a pune mana si forma noi capitaluri. 

    america este sinonima cu migranti saraci 90% restu elevati si cv bogati… 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb