MCSI: "Fondul Proprietatea a propus ca alternativă la capitalizare, insolvenţa Poştei"

Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 14 decembrie 2017

Delegaţia Fondului Proprietatea, condusă de Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România.

Delegaţia Fondului Proprietatea, condusă de Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România.

Actualizare 14:55 Johan Meyer, despre propunerea FP : "Consiliul de administraţie este responsabil pentru a determina dacă situaţia financiară a societăţii necesită o astfel de acţiune"

Johan Meyer, co-CEO Franklin Templeton Investments România şi co-portofoliu manager al Fondului Proprietatea (FP), a precizat astăzi, referindu-se la propunerea reprezentanţilor FP de ieri privind capitalizarea Poştei Române, că doar consiliul de administraţie este responsabil pentru a determina dacă situaţia financiară a societăţii necesită o astfel de acţiune, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Johan Meyer, co-CEO Franklin Templeton Investments România şi co-portofoliu manager al Fondului Proprietatea, a declarat: "Fondul Proprietatea consideră că majorarea capitalului social la Poşta Română, propusă de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), ar trebui făcută prin respectarea reglementărilor privind ajutorul de stat. Acesta este un fapt cunoscut atât de către MCSI, cât şi de Consiliul Concurenţei. În ceea ce priveşte iniţierea procedurii de insolvenţă, în conformitate cu legislaţia românească, consiliul de administraţie este responsabil pentru a determina dacă situaţia financiară a societăţii necesită o astfel de acţiune".

(A.C.)

------

Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România al Fondului Proprietatea, a propus ca alternativă la capitalizarea Poştei Române, insolvenţa companiei, în ciuda eforturilor statului român de a investi 170 milioane de lei în capitalizarea CNPR şi a faptului că anul acesta compania va încheia pe profit net, conform unui comunicat al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Propunerea FP a fost respinsă cu fermitate de ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova, care susţine că redresarea Poştei Române va fi făcută în ciuda obstrucţionărilor Fondului Proprietatea, iar procesul de capitalizare va continua, se arată în comunicat. De asemenea, Lucian Şova precizează că FP dă dovadă de lipsă de proactivitate, inclusiv în susţinerea intereselor acţionarilor săi.

Fondul Proprietatea a dat în judecată compania Poşta Română, în luna octombrie, pentru că schimbase trei membri ai Consiliului de Administraţie, dar CNPR a câştigat în instanţă procesul cu acţionarul său minoritar.

În bugetul de stat a fost alocată suma de 170 milioane de lei pentru capitalizarea CNPR, în bugetul MCSI, ca aport al statului, proporţional cu cota de participare deţinută, iar ceilalţi acţionari pot participa la majorarea capitalului social proporţional cu propria cotă de participare.

Tot ieri, ministrul Lucian Şova s-a întâlnit şi cu o delegaţie a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu care a discutat despre un program de finanţare pentru Poşta Română, se mai arată în comunicat: "S-a stabilit începerea unor noi demersuri pentru noi linii de finanţare pentru companie, la care vor contribui şi alţi finanţatori instituţionali şi comerciali. Ambele părţi au fost de acord să renunţe la exclusivitate astfel încât să poată fi deschise discuţii şi cu alţi finanţatori".

Directorul general interimar al companiei, Elena Petraşcu, a declarat: "Suntem în plin proces de revizuire a necesităţilor de dotare ale CNPR, adaptate realităţilor concrete şi bazate pe pachetul de produse cu care Poşta Română a intrat pe piaţă".

Poşta Română este deţinută de statul român, prin MCSI în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 25%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb