În cadrul Galei Premiilor IT&C ale României pentru anul 2006, organizată sub înaltul patronaj al Parlamentului României, premiul pentru proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional a fost acordat Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei pentru proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", implementat în perioada 2005-2006.
Evenimentul premiază anual cele mai reprezentative proiecte şi produse din domeniul IT&C, pe baza voturilor juriului şi ale reprezentanţilor din industrie.
Proiectul MCTI "Economia Bazată pe Cunoaştere" contribuie la extinderea accesului la tehnologiile moderne informaţionale şi de comunicaţii, îmbunătăţirea cunoştinţelor de utilizare a calculatorului de către cetăţenii comunităţilor selectate, dezvoltarea şi promovarea serviciilor de e-government, modernizarea procesului educaţional şi de instruire în mediul rural şi al oraşelor mici, precum şi la promovarea comerţului electronic şi adoptarea unor soluţii inovatoare de către mediul de afaceri local.
Romsys, companie cu o experienţă de peste 13 ani în implementarea de soluţii informatice complexe în România, este onorată de a fi contribuit, în cadrul fazei pilot a acestui proiect, la punerea în practică a strategiei naţionale privind tehnologia informaţiei şi comunicatiilor şi atingerea obiectivului de aderare a României la Uniunea Europeană.
Soluţia Romsys s-a remarcat prin performanţă şi raport calitate/preţ superior. Unul din avantajele companiei Romsys a constat în experienţa îndelungată în asigurarea finalizării cu succes a unor proiecte de complexitate şi magnitudine similară.
Contractul a prevăzut lucrări de livrare şi instalare de echipamente IT şi comunicaţii, precum şi servicii de integrare pentru Reţele Electronice ale Comunităţilor Locale în localităţile Pilu (judeţul Arad), Jurilovca (judeţul Tulcea) şi Târgu Lăpuş (judeţul Maramureş).