MDLPA: România a primit avizul formal al OCDE pe dezvoltare regională

S.B.
Politică / 10 iulie

MDLPA: România a primit avizul formal al OCDE pe dezvoltare regională

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei anunţă, miercuri, că în cadrul procesului de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Comitetul pentru Politica de Dezvoltare Regională al Organizaţiei a adoptat, pe 8 iulie 2024, Avizul său formal, ca urmare a evaluării României în cadrul acestui Comitet, informează news.ro.

Avizul formal cuprinde o serie de recomandări pentru îmbunătăţirea cadrului de politici, guvernanţă şi finanţare în domeniul dezvoltării regionale.

România a fost evaluată pe 16 mai 2024, reprezentarea fiind asigurată de o delegaţie condusă de Marcel-Alexandru Stoica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, instituţie care are rol de punct focal pentru acest Comitet şi care asigură coordonarea la nivel tehnic a procesului de evaluare.

Potrivit Ministerului Dezvoltării. "adoptarea Avizului formal confirmă atât voinţa şi capacitatea României de a pune în aplicare instrumentele juridice ale OCDE care intră în competenţa Comitetului pentru Politica de Dezvoltare Regională (Recomandarea Consiliului privind investiţiile publice eficiente la toate nivelurile de guvernare; Declaraţia privind politicile pentru construirea unui viitor mai bun pentru regiuni, oraşe şi zone rurale; Recomandarea Consiliului privind politica de dezvoltare regională), cât şi alinierea politicilor şi practicilor României la politicile şi practicile OCDE în domeniul dezvoltării regionale".

"Astfel, sunt recunoscute eforturile României de consolidare a politicii de dezvoltare regională, în special prin elaborarea unui sistem solid de statistici teritoriale, prin adoptarea unei abordări localizate în domeniul dezvoltării regionale şi a unor documente strategice la nivel regional, judeţean şi local, prin consolidarea sistemului de guvernanţă pe mai multe niveluri şi prin îmbunătăţirea capacităţii instituţionale şi fiscale a guvernelor subnaţionale", precizează instituţia.

Ministerul subliniază că avizul formal cuprinde o serie de recomandări pentru îmbunătăţirea cadrului de politici, guvernanţă şi finanţare în domeniul dezvoltării regionale, a căror implementare va fi asigurată prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

"Aceste recomandări vizează cele cinci principii fundamentale de aderare ale Comitetului pentru Politica de Dezvoltare Regională: colectarea şi utilizarea de date privind dezvoltarea regională; strategiile şi politicile de dezvoltare regională, inclusiv dezvoltarea urbană şi rurală şi legăturile dintre mediul urban şi cel rural; guvernanţa eficientă multi-nivel şi coordonarea eficace; capacitatea instituţională şi fiscală subnaţională; investiţiile publice la nivel subnaţional", menţionează Ministerul Dezvoltării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb